Intel CPU嚴重漏洞,修復後會降低約30%性能

572 回覆
99 Like 1 Dislike
呢個patch邊有得唔up
除非你斷晒Internet 啦
舊機撚有更新
無人理
1800x amazon 11月賣緊都係2500,係香港賣得貴
1800X都係貴1700二百咋
不過再上用1900X好似差好遠
究竟閹完個性能會唔會衰過AMD
岩岩先換新notebook,屌佢老母
server 用同打機表現唔同,好似係
咁如果Server個性能閹完epyc係咪㩒住Intel打?
Intel CEO Krzanich Stock Sale Seen in New Light after Flaws Exposed
https://wccftech.com/intel-ceo-krzanich-stock-sale-seen-new-light-flaws-exposed/
其實佢會唔會比人拉
The SEC has declined to comment on whether it is looking into the sale or not.
即係唔會調查?

點解AMD都有個patch?
會唔會-30%
on9, 任何的話一早有whitehat搵到
LM
LM
LM
咁個Patch Fix咩?用緊Ryzen都有嘅
Win 更新 關用唔用Ryzen有乜關係...
關,因為Meltdown Ryzen無影響
佢個update就係搞Meltdown
今日就係個濕鳩win10更新左 但performance應該無影響掛?
佢封左條你本身唔會有既路,有咩問題?
咁佢更黎做乜
唉,呢次死啦。
我intel個CPU就係攞嚟剪片多。
扣咁多效能真係好痛。
你係專業定人地係專業?
漏洞係鬥快fix,有咩fix完先講。

Linus開頭夠一刀切,ios夠係。

洗唔洗每個平台每粒u試完邊d有問題先落手fix呀?
本身有問題就fix左,無問題既影響少少,咁執著你咪唔好更囉
換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞