Intel CPU嚴重漏洞,修復後會降低約30%性能

572 回覆
99 Like 1 Dislike

AMD
一個IT狗估計話30%就個個都9Loop 30%
某個情報src試uass/fuckwit都係nvme ssd speed大炒,其他無乜事

利申:等緊d人check打機會唔會stutter
唔更新死,更新左都死
內幕交易唔會比人拉咩?
錯post
我追完啲鬼佬post之後,我嘅結論係今次嘅事件應該唔會好大影響到個人用家,但係影響最深嘅應該會係啲大公司,例如係啲有Server嗰啲,Microsoft, amazon, Google等等,佢哋嗰啲Server應該真係會比呢次事件影響到佢嘅效能,佢哋今次應該真係會屌晒鬼,所以亦都可能為AMD創造一個機會去銷售佢哋粒epyc,同埋亦都可以趁住呢個機會搶番唔少個人market。
啱呀
另外假如Intel夠賤嘅話,可能佢哋可以塞錢比Microsoft,強行拖埋AMD落水一齊減低佢哋嘅效能
個ceo仲要賣晒啲股票 咁仆街都幾少見

有冇得告柒佢insider trading
唔好唔記得Azure lv2 用EPYC
點都係唔見30%先
咪又係要賠
https://lkml.org/lkml/2018/1/3/797
Linux之父都屌鬼根本就係intel問題
2018:rise of AMD
我想知mac而家咩情況

win/Linux都叫有得轉會
mac解决左了 Mac 同window 系統不同
我想知mac而家咩情況

win/Linux都叫有得轉會
mac解决左了 Mac 同window 系統不同

已經幫你減左三成
Intel玩完
amd sales 終於可以力SELL ryzen cpu
直接降速算唔算解決左
上網睇intel amd arm都有影響
果個第2個bug來 冇降性能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞