Intel CPU嚴重漏洞,修復後會降低約30%性能

572 回覆
99 Like 1 Dislike
intel上年6月已經知道呢件事
但10月仍然出售有bug 八代cpu
兩個月後先開始fix bug 仲要性能打折

如果告唔入真係笑死人
諗住用microsoft個installation media creation tool整隻usb洗機
唔知個tool下載個iso檔係唔係已經包咗個KB patch

利申:其實我唔係咁想裝個security update
諗住用microsoft個installation media creation tool整隻usb洗機
唔知個tool下載個iso檔係唔係已經包咗個KB patch

利申:其實我唔係咁想裝個security update

出去買碟 仲未有更新
唔裝連銀行密碼都拎埋你既
原黎唔單止要裝windows patch,仲要update BIOS
update左有人拎晒野

https://www.reddit.com/r/intel/comments/7oeh84/performance_impact_of_windows_patch_and_bios/
其實我諗緊依個bug喺度咁耐
都冇俾hacker利用都幾好彩
不過依家公開曬會唔會有hacker即刻做嘢
一日有樓上呢d人,我係黑客我就即刻做啦
原黎唔單止要裝windows patch,仲要update BIOS
update左有人拎晒野

https://www.reddit.com/r/intel/comments/7oeh84/performance_impact_of_windows_patch_and_bios/

成班on9仔以為更新個patch就消滅咗個設計缺憾
屌 zen+幾時出....
舊機冇BIOS更新
睇埋game fps果幾張圖就知咩料 intel
咁就冇20%
fps game 咁冇40%up...
話唔埋個bug一早俾某啲機構、政府發現
不過佢冇用得太張揚
無咁誇既
PTBF呢D GAME WO
NSA最撚興收收埋埋唔出聲
update 完bios/uefi....
有咩慘得過市面7 8成舊機已經過咗支援年限

冇得update bios
廠商點都會死返個UPDATE PATCH 出黎
唔係到佢地個名臭
咁其實更新完1600/1700同8700k差幾遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞