即影即有貼相 / 集中討論post (6) 

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我懷疑聖誕節後會有好多夜影相出來
富士X服務:富士馬上看instax SQ-10韌體更新!

聖誕節剛過完,馬上就是跨年了,你的富士馬上看instax SQ-10都準備好要大展身手,讓歡樂與創意感染身邊的人了嗎?這邊要告訴大家,SQ-10的新韌體推出囉!趕快更新再去拍照喔!這次更新了一些功能,讓你的SQ-10更完美!

主要更新內容:
1. 增加「局部色彩」功能。
2. 縮短從自動對焦開始到拍攝所需的時間(縮短約 30% 的時間)。
3. 使用軟體編輯過的影像(如 Photoshop)也可由版本 2.01 列印。
4. 自動從播放畫面影像模式切換為拍攝模式。
5. 增加列印歷史記錄刪除功能。
6. 使用者開啟後顯示自動列印設定的圖片。

韌體升級流程:
Step 1. 下載最新的韌體檔案 「FPUPDATE.DAT」。
Step 2. 將下載的檔案儲存到 MicroSD 卡中。
Step 3. 將充滿電的電池組和含有最新韌體檔案的 MicroSD 卡裝入適當的位置,然後開啟相機。請務必在使用前先將電池充滿電。
Step 4. 按下 MENU 按鈕並旋轉指令轉盤以顯示「韌體升級」選單。
Step 5. 開始升級。請按照顯示器上的步驟進行操作。
救市措施咁好似
條街愈來愈多二手
就快完2017,有冇人總結一下邊部係最好既wide機
就快完2017,有冇人總結一下邊部係最好既wide機

我諗老母wide卦
我都係得富賤即時闊100
應該真你lomo wide
今年真係好多采多姿

年尾我都要買機仲要等真係
lomo wide減完價未
冇留意
我點都唔會再買……著
spectra定新個部lomo square好

兩架都未擁有
但咁樣比較
就梗係老母好啦
點解?
唔識比較 係唔係相紙平啲
啱啱買咗部one step 2
記得以前啲人話菲林相會甩色
係咪真架? 有冇方法防止架?
如果你用05/2016批次:
冇方法。

否則,暫時未見到有退色批次。
首先,兩架機都用影,非印相。

新機嘅電子點都好過舊機

各款老母係201X年出品,功能較多
Spectra係199X年出品,就係直接影相

除非你指明要玩古董相機
否則
新機會比較好

我係純考慮相機性能
冇考慮菲林

如果你係剛剛新手玩
我比較建議玩新機

如果你真係想玩古董機
再大家研究都冇問題啦

兩架都未擁有
但咁樣比較
就梗係老母好啦
點解?

新機嘅電子點都好過舊機

Spectra係199X 1986年出品,就係直接影相

更正:
Polaroid Spectra Pro

Polaroid introduced the Spectra system of cameras in 1986. It was an all-new line of cameras, and had a corresponding new film.

除非你指明要玩古董相機
否則
新機會比較好

我係純考慮相機性能
冇考慮菲林

如果你係剛剛新手玩
我比較建議玩新機

如果你真係想玩古董機
再大家研究都冇問題啦
謝指教
再爬爬文

兩架都未擁有
但咁樣比較
就梗係老母好啦
點解?

新機嘅電子點都好過舊機

Spectra係199X 1986年出品,就係直接影相

更正:
Polaroid Spectra Pro

Polaroid introduced the Spectra system of cameras in 1986. It was an all-new line of cameras, and had a corresponding new film.

除非你指明要玩古董相機
否則
新機會比較好

我係純考慮相機性能
冇考慮菲林

如果你係剛剛新手玩
我比較建議玩新機

如果你真係想玩古董機
再大家研究都冇問題啦
謝指教
再爬爬文

研究下啦~
其實仲有好多唔同牌子唔同款
百貨應百客
睇你鍾意咩~

我都好多機冇掂過
於是唔識
可能跟巴打買Mamiya Universal
過左聖誕,開始有些全新嘅onestep2掉出來。都平的多嘅。
應該都係物主唔會玩所以放啦應該。
今年真係好多采多姿

年尾我都要買機仲要等真係
lomo wide減完價未
冇留意
我點都唔會再買……著
可能跟巴打買Mamiya Universal

即影即有的魔力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞