即影即有貼相 / 集中討論post (6) 

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
葵芳新都會有部已經"試"到鬆哂嗁DISPLAY緊......
金將軍
頭先都GOOGLE唔到咩其他資料
不過架機我覺得幾靚
但我諗宜家應該都冇啦呱已經
成功起左貨,而搞手亦有其他3d print diy作品
如果真係成功出產,相信會震盪整個即影即有市場

I've just been told about this new camera that Mint are working on, the InstantKon RF70 (I'm not sure about the name though for the UK market!).

https://youtu.be/l9MGpcBgbvI
SPEC :

Aspherical Lens 92mm f5.6

Shutter speed B-1/500
個樣好好j
如果真係成功出產,相信會震盪整個即影即有市場

I've just been told about this new camera that Mint are working on, the InstantKon RF70 (I'm not sure about the name though for the UK market!).

https://youtu.be/l9MGpcBgbvI
SPEC :

Aspherical Lens 92mm f5.6

Shutter speed B-1/500
個樣好好j

有埋 M mode , B制 、就J 出血
真係好好J 但係我估價錢起碼10k up
薄荷真係夠膽開10k

又係用wide機出mini,其實係唔係wide厚少少
又係TELE鏡喎~~

如果真係10K?我去炒下貴機算咁
我估轆兩邊同轆中間因為個力係有少少唔同
去左唔同嘅轆上面就會有轆唔勻問題
如果wide出口窄少少就可以玩哂三種size
有無巴打部 Lomo Square 閂機個陣個鏡頭蓋唔識自動閂埋, 買左一日, 頂, 要拎去換
試過一次
唔算tele, 咁大個底標準鏡黎
我估4-5k
呢個價夠買110改wide/45啦
再貴真係不了
試過一次 再開機之後重新閂一次機就無事
咁睇黎我係中獎
想請教下各位巴打
近排無意中見到leica sofort幾靚仔又對即影即有相機有d興趣
想問下大家點睇e部機因爲睇左陣個post無乜見到討論
如果我係都要買e部機巴打們有無推介去邊買
去過leica門市睇要2600上price.com睇2300到都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞