沈陣營第七十一期 - 熊是師父淡,錢是徒兒數

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
師父琴日話要hold cash

全倉USD

Cash is King
仲hold cash 屌你老美升到ba ba 聲
師父琴日話要hold cash

全倉USD

Cash is King

師父好波
預計2017年12月15日晚錢錢錢內容
常務理事內容
1. 強調自己救得一個得一個
2. 自己有87 97 07股災經驗
3. 自己計數準又識經濟
4. 自己記憶力勝人一籌 Jed
5. 全港財演一時一樣, 只能信我
6. 自己係投資, 人地係投機賭錢 Jed
7. 自己基本分析一定中,市場係錯/扭曲 Jed
8. 睇中太多散戶有怕賺少心態 Jed
9. 唔介意打手日日打我,係淡就講淡
10. 比人鬧 發財埋便 / 一世捱窮 / 一世揸兜 Jed
11. 入恆指就死 Jed

新聞J點
1. 縮表全球資產爆破 Jed
2. 拆息大升 / 耶倫加息, 股市見頂 Jed
3. 美匯大升
4. 992見底 Jed
5. 北水係唔存在 Jed
6. J中石油
7. 772 / 700相關 / 388 見頂 Jed
8. 大陸債爆破/地下錢爆破 Jed
9. A股爆破
10. 大陸地產爆破, 樓唔係用來炒 Jed
11. 香港地產爆破 Jed
12. 英國王坐艇/轉呔/HIT AND RUN
13. 823,1299大破英國皇帝個倉
14. J賭贏Eugene
15. bitcoin 一定爆煲 Jed
16. 美國稅改失敗 Jed
17. J美股已見頂
18. 債市爆破在即
19. 基金經理MARK哂數 Jed
20. 聽日美國財政懸崖
21. 仲有北韓同以色列
22. 沽長線睇食三五千點

\|/

師父簡直癲咗,樓市做市難度高,就算細訂牽涉經紀佣金同公司會計,稅局照抽利得稅

去到大訂照收律師費、印花稅、佣金,當你新雄雞又點,做得幾多間?

仲有人頭問題,去邊度搵咁多人頭? 要開支票落細訂,買家抽都要銀行本票啦,10-20萬一張去入飛,我真係唔知點搞做媒
\|/

師父簡直癲咗,樓市做市難度高,就算細訂牽涉經紀佣金同公司會計,稅局照抽利得稅

去到大訂照收律師費、印花稅、佣金,當你新雄雞又點,做得幾多間?

仲有人頭問題,去邊度搵咁多人頭? 要開支票落細訂,買家抽都要銀行本票啦,10-20萬一張去入飛,我真係唔知點搞做媒

樓王,你太認真了。樓市做市,師父鳩吹新花款,咪信,信嘅都on9。

另外師父話自己識香港息口/任志剛歷史,信嘅個一個,我諗智商低過董建華

係得嘅滿名山唔使賣咁耐都未賣晒啦,會德豐唔識做馬咩,師父真係short嘅,好多盤賣唔郁嘅,嗰個宣傳英倫風味嘅納米盤百幾個單位賣唔賣到20個都唔知,如果個個盤都話賣晒就真做馬啦,有政府部門㗎,賣樓流水紙要不停更新比監管機構,貼喺售樓處大堂,邊有得假,師父啲嘢真係
\|/

樓王,你太認真了。樓市做市,師父鳩吹新花款,咪信,信嘅都on9。

另外師父話自己識香港息口/任志剛歷史,信嘅個一個,我諗智商低過董建華

係得嘅滿名山唔使賣咁耐都未賣晒啦,會德豐唔識做馬咩,師父真係short嘅,好多盤賣唔郁嘅,嗰個宣傳英倫風味嘅納米盤百幾個單位賣唔賣到20個都唔知,如果個個盤都話賣晒就真做馬啦,有政府部門㗎,賣樓流水紙要不停更新比監管機構,貼喺售樓處大堂,邊有得假,師父啲嘢真係

師傅話乜原地產指數唔係做假,係有誤導成份。冇包括1千萬塔訂呢d因素
總之樓市就快爆煲
散水格局
師父up得就up, 經常叫老散超短線操作, hit and run, 投機味道極濃,而且推埋低智能呢d高汁股 另一邊廂又自命係個安全既投資者
\|/
\|/
\|/
Bite corn 準備由$15000抽上$50000
然後畀大戶散貨 散到落幾千
師父英明!\|/

逢高加沽
\l/
\|/
師傅真係唔洗換衫,勁

運籌帷幄 雄姿英發

偶像派財演
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞