沈陣營第七十一期 - 熊是師父淡,錢是徒兒數

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
爆上未
英國皇帝唔抽水?
慢慢吸納1137中,目標係30-50萬貨然後離開股市了

當年1.4-1.6入左十幾萬
2.6-2.8走哂
苦不堪言

冇話最低買最高賣嘅 賺到就算啦
好耐以前都玩過啲細價 早兩日心血來潮睇返 爆上咗幾倍 呢啲你永遠不知道

2.6-2.8走哂
苦不堪言

好耐以前都玩過啲細價 早兩日心血來潮睇返 爆上咗幾倍 呢啲你永遠不知道

王維基信徒
我深信俾多兩年,HKTV MALL一定做得大
到時股價11.37
到時股價11.37

2027年既時候成為香港最大網購兼門市
再同騰訊合作進軍大陸
113.7
2030年突飛猛進,做下一隻騰訊
$1137
咁我就可以實現做馬主既夢想了
但我到時都差不多40歲了

2.6-2.8走哂
苦不堪言

王維基信徒

當年都幾多高登仔做曬傻鳩

2.6-2.8走哂
苦不堪言

尋日睇隻572上榜, 笑而不語
【實戰理論】估值過高 始終要還(沈振盈)(DEC 19)

美股繼續創新高,三大指數全面破頂,皆因憧憬今晚美國國會通過稅改方案,資金繼續流入股市。市場一面倒炒作着,稅改能推動經濟強勁復蘇。然而,此方案能否真正改善美國經濟,仍是未知數,但肯定會對資金流向有很大的影響,對新興市場帶來了很大的衝擊。而且,美股連續出現的虛耗性上升,已充份反映了此政策的利好預期,會否在法案正式通過後出現反高潮,可能性也極高。

至於港股方面,繼續兩極化發展,指數仍是上落市,靠一些落後股去支撐。但個別股份板塊,卻已出現了大跌浪,完全是資金洗倉的格局,特別是一些早前熱炒,估值已過高的股份。舜宇光學(http://02392.HK)由150元水平,到昨日跌破100元關口,完全一點也不意外。被加入恆指成份股,股價就炒上造頂,跟住大跌,也是慣常的方程式。坊間的「有買貴、冇買錯」的言論,再一次證明,又是煽動散戶高位接火捧的佈局。估值「過份高」就是股價離地、脫離現實,升過龍的幅度,始終是要交還出來的。舜宇如是,瑞聲(http://02018.HK)、吉利(http://00175.HK)也應如是,就算是股王騰訊(http://00700.HK),也無可避免。

回説港股,大市仍處反彈浪之中,短期的波動,主要是跟隨A股的走勢。由於香港有聖誕節長假期,本週四五期指大戶將提早進行轉倉,市況會呈現反覆上落格局為主。

沈振盈

股值過高,始終要還!!!!

師父好嘢

銀爆
吉爆
瑞爆
舜爆
領爆
騰爆
全球爆
逢高加沽

陷球爆

2.6-2.8走哂
苦不堪言

王維基信徒

轉咗形唔可以咁睇,hktv mall喺屯門新都都開咗門面,對住街市,主要擺一個人喺度教啲c9,阿婆用網購,有間門面宣傳之外喺會吸到客

至於成唔成功我冇研究唔敢講,日本城做得住,hktv mall唔係話冇機會

2.6-2.8走哂
苦不堪言

王維基信徒

轉咗形唔可以咁睇,hktv mall喺屯門新都都開咗門面,對住街市,主要擺一個人喺度教啲c9,阿婆用網購,有間門面宣傳之外喺會吸到客

至於成唔成功我冇研究唔敢講,日本城做得住,hktv mall唔係話冇機會

總之一定好過搞電視
wiki而家要多謝番689
仲有無阿寶做緊淡淡呀?
好轉身啦

黃國鷹 攞你狗命
CFU 好野
聯想升升升

sor9ly
我睇錯左唔係992

2.6-2.8走哂
苦不堪言

王維基信徒

總之一定好過搞電視

759玩撚完個空位有機會hktv mall頂上去,其實可以嘅,喺舖面只擺demo,要咪職員代落單,夠幾多百送上門,唔夠門市自取
992母公司

2.6-2.8走哂
苦不堪言

王維基信徒

總之一定好過搞電視

759玩撚完個空位有機會hktv mall頂上去,其實可以嘅,喺舖面只擺demo,要咪職員代落單,夠幾多百送上門,唔夠門市自取

即係英國argos 咁
仲有無阿寶做緊淡淡呀?
好轉身啦

仲有無阿寶做緊淡淡呀?
好轉身啦

兩日夾左四百點啦喎,頂得緊嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞