沈陣營第七十一期 - 熊是師父淡,錢是徒兒數

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

宜家880 升勢好勁
我無留意開賭股
宜家請問係業績定咩問題令賭股全線都升咁濟

酒店入住率同賭收理想,市場預期明年續有增長

感謝 學到野了

現價可能反映咗預期,我冇乜留意「邪惡股版塊」嘅,不過幾間大行調高評級

真新手 我留意既都係大勢股 逐d逐d學
但880果條上升通道好靚仔
怕摸頂要坐

睇圖參考嘅啫,傳統智慧係「好消息出貨、壞消息入貨」,自己衡量搏唔搏啦

師父同船
後面四個字係:

唔緊要 試一次就學識 師兄俾d新人自己學下
老老柒柒,66、808呢啲悶股嚟,冇耐性千其咪買入,前者搏佢長期仲有成長,後者睇息同穩定嘅啫,相當悶,成半年都係咁上下

悶住贏總好過過足癮輸

808微升喎

有資金流入𠻹,但都係唔會點郁,擺喺度等收息

射埋倉過中央結算長揸收息

而家數量少,多就一定咁做
有廿幾萬市值嘅貨,細倉購買力未用盡,等緊機會,出年希望全面收成
有廿幾萬市值嘅貨,細倉購買力未用盡,等緊機會,出年希望全面收成

其實要睇準D潛力股真係好難
永遠人炒起我先留意到
係咪應該每個板塊既龍頭都睇下?

每個板塊睇基本因素,自己比較評估邊啲估值低,評估行業前景,睇消息睇圖搵介入位,長期持有我會咁做

短線純睇圖消息,搏短期10%以上利潤

其實要睇準D潛力股真係好難
永遠人炒起我先留意到
係咪應該每個板塊既龍頭都睇下?

每個板塊睇基本因素,自己比較評估邊啲估值低,評估行業前景,睇消息睇圖搵介入位,長期持有我會咁做

短線純睇圖消息,搏短期10%以上利潤

另外書上講嘅技術分析唔係隻隻股係咁,要長期追蹤該股走勢,未必書上講破位追入,甚麼射擊之星咁隻隻一樣,如果隻隻一樣,人人發達了
TA嗰啲基本嘢,都係參考吓黃國英、師父、股神、索羅斯,B.N.F等等嘅人炒賣心態

如何操作,其中師父最有用(反向操作),上面其他嘅都輸過比佢
沈愛世人,甚至將他的爆炸熊賜給他們。
叫一切信他的,不至捱窮,反得永生。

我地分析就係針對師父既分析做分析
基金佬放晒假冇乜氣氛,收爐吧啦
我地分析就係針對師父既分析做分析

冇錯,咁最有把握,贏面高
823真係個底一級一級上,當年抽股好似十二蚊,冇走嘅收息都回本咁滯,唔好講股價升咗咁多

我認應該無人會睇好掛

應該無人會睇好掛
823真係個底一級一級上,當年抽股好似十二蚊,冇走嘅收息都回本咁滯,唔好講股價升咗咁多

當年keep到依家既話肯定回本啦

當年keep到依家既話肯定回本啦

樓post有位巴打18蚊走晒,依家一講起就話後悔,本嚟可以早啲財務自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞