沈陣營第七十期 -師父的短命熊是吃不了大茶飯的

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
咁早起身
咁早起身

高師兄早過我,早瞓,急尿就醒
耶倫:對美國債務形勢憂心忡忡 (04:56)

on.cc東網專訊】美國聯儲局主席耶倫於記者會上表示,個人對於美國債務形勢感到憂心忡忡,認為減稅計劃預期會加重美國的債務負擔。

她稱,美國債務佔國內生產總值(GDP)比重並非高得令人擔憂,但也不低;並指財政刺激的空間本來已經有限,恐怕未來會進一步趨向收緊。她說,加重債務負擔會造成嚴重的問題,讓形勢惡化。

另外,耶倫指稅改有望支持未來數年經濟增長,估計GDP增速可望提高至3%。

//戴定頭盔,縮表加息隨時因應形勢停止,提高債務上限新債冚舊債,再搞唔掂就QE5+6,睇吓師父仲有冇J打
1號太多業務,唔識睇冇得估,噚晚搵咗陣資料終於瞓著咗,要買就係睇消息睇圖鳩估
\|/
唔知今日啲地產股會點呢

on.cc東網專訊】美國聯儲局主席耶倫於記者會上表示,個人對於美國債務形勢感到憂心忡忡,認為減稅計劃預期會加重美國的債務負擔。

她稱,美國債務佔國內生產總值(GDP)比重並非高得令人擔憂,但也不低;並指財政刺激的空間本來已經有限,恐怕未來會進一步趨向收緊。她說,加重債務負擔會造成嚴重的問題,讓形勢惡化。

另外,耶倫指稅改有望支持未來數年經濟增長,估計GDP增速可望提高至3%。

//戴定頭盔,縮表加息隨時因應形勢停止,提高債務上限新債冚舊債,再搞唔掂就QE5+6,睇吓師父仲有冇J打

振盈的五十萬億美金
\|/
\|/

700升升升
唔知今日啲地產股會點呢

業主:都係加幾百姐,無事既
師父一J油價,叫買3桶油,就嚟料,燈力恢復

師父一J油價,叫買3桶油,就嚟料,燈力恢復

師父同船
錢如噴泉
mola
molamola
今日希望正股發圍算
唔知今日啲地產股會點呢

業主:都係加幾百姐,無事既

加息唔係影響樓價主因,除非加到15%,95-97年10厘息,04-076厘息,樓價照上,呢舖加盡3厘,只係利率正常化,唔係擺錢喺銀行蝕通貨膨脹,借錢反而有利息,何況耶倫戴咗頭盔,出年未知數,佢都冇得撈

今日銀行股睇路就真

輸到喊, 今年收爐等出年再戰
\|/
\|/
\|/
要弱美元增加美國貨競爭力,就加唔到太多息,何況美帝通貨膨脹率冇點大升,減稅美帝收入有機會減少,舊債到期冇錢就新債冚舊債,加息太多美帝自己都死

Trump自己唔知想點,歐洲對佢嘅減稅非常不滿,之後將會互相出招,到時再估

負面因素繼續發烤...
要弱美元增加美國貨競爭力,就加唔到太多息,何況美帝通貨膨脹率冇點大升,減稅美帝收入有機會減少,舊債到期冇錢就新債冚舊債,加息太多美帝自己都死

Trump自己唔知想點,歐洲對佢嘅減稅非常不滿,之後將會互相出招,到時再估

想睇師父出招多啲
緊要過trump
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞