The Game Awards 2017 直播討論區 | 8號早上九點半

594 回覆
12 Like 2 Dislike
我都覺得horizon好正wo

笑左出聲

無計
xcom有少少太hardcore

利申 xcom fans

佢個rng有時好撚鳩,成team人overwatch都可以打唔中

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

俾著休閒玩家應該當堂mon都打撚爆

面對面打都唔中真心燥左
重要一死就真係死,搞到要成日load save

XCOM 果D機率同以前機戰F無分別

我覺得隻野最衰就係好難伏擊,可能我唔係好識用overwatch呢個行動
其他野真係好接近完美

玩過xcom已經好難返轉頭玩咩機戰

btw有冇留意FTL team整既into the breach?望落都係好高質既戰棋

未玩過,好玩?
我都係steam買左隻xcom like叫Hardwest,望落都ok

個人覺得 OW 係觀賽體驗最差個一隻

OW根本就算你自己玩緊好多時都唔知點解一波團戰會輸/贏

隊友廢囉 強迫合作做壞左隻game 打到好消極 同faker 攞獎一樣on9

強逼合作講得好好 ,
就好似R6, CS:GO ,LoL 都可以1,2個人救世界
但OW 個一種強逼性令到全隊都勁toxic

faker 當豬肉獎啦

r6 好難一個救世界bo
特別進攻 果陣

Ow同r6比
一定r6易一個人打晒

原因?

冇重生
真係只可以講horizon生不逢時,唔無唔好玩…
而係對手薩爾達真係太神作,完全改變咗大家對Open World嘅標準…
剩係得pc,有冇爸打講解下綠帽突破係邊到,同fallout 上古個d點唔同?

Btw best narrative個隻咩黎

https://gnn.gamer.com.tw/4/152054.html

隊友廢囉 強迫合作做壞左隻game 打到好消極 同faker 攞獎一樣on9

強逼合作講得好好 ,

faker 當豬肉獎啦

特別進攻 果陣

Ow同r6比
一定r6易一個人打晒

原因?

冇重生

關咩事
不如你5排 打rank 唔開咪 你d 隊友用哂武器大師 拍d片 望下先

我怕你門口都入唔到
本身想睇cuphead拎game of the year

呢個又大諗頭咗啲

我心中既GOTY
不過比cuphead同nier入圍都好呀,pubg同horizon塞住個位做乜鳩

agger
cuphead遊戲性 音樂 平衡 美術 各方面都做得好好,
就算入圍GOTY都好合理
horizon除左畫面都冇咩可取之處

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

俾著休閒玩家應該當堂mon都打撚爆

面對面打都唔中真心燥左
重要一死就真係死,搞到要成日load save

XCOM 果D機率同以前機戰F無分別

我覺得隻野最衰就係好難伏擊,可能我唔係好識用overwatch呢個行動
其他野真係好接近完美

玩過xcom已經好難返轉頭玩咩機戰

btw有冇留意FTL team整既into the breach?望落都係好高質既戰棋

未玩過,好玩?
我都係steam買左隻xcom like叫Hardwest,望落都ok

未出,應該都要2018
隻game好玩在你要保護埋平民既建築物,自己條命同殺敵係其次,冇得好似電影咁兩邊鳩射最後咩都爛曬照贏,同埋有天氣系統
不過最近玩緊隻Shadow Tactics,忍者版xcom都幾好玩,就咁睇落有少少似你隻Hardwest

忍者我都有留意,似好多年前盟軍敢死隊

強逼合作講得好好 ,

faker 當豬肉獎啦

特別進攻 果陣

Ow同r6比
一定r6易一個人打晒

原因?

冇重生

關咩事
不如你5排 打rank 唔開咪 你d 隊友用哂武器大師 拍d片 望下先

我怕你門口都入唔到

或者我唔應該攞R6做例子, Sorry

但我依然企硬OW 唔值得攞 Best ongoing + Best esports

強逼合作講得好好 ,

faker 當豬肉獎啦

特別進攻 果陣

Ow同r6比
一定r6易一個人打晒

原因?

冇重生

關咩事

我怕你門口都入唔到

係無集火情況下 你愈準對面d補愈多技 愈打愈難死 就算你十槍中哂都唔夠對面10中3打

everything
剩係得pc,有冇爸打講解下綠帽突破係邊到,同fallout 上古個d點唔同?

best narrative係遊戲性好撚悶既walking simulator,邊行邊聽故仔解下謎咁,個故事同音效就做得相當唔錯,不過比起玩遊戲更似聽有聲書

即係to the moon咁?故事正但遊戲性負分

https://gnn.gamer.com.tw/4/152054.html

Hollow knight同 nier音樂都好正,反而p5我覺得普通 但係hollow knight連入圍都冇

成個世界, 所有地型..玩法等等 都經過計算,
一玩落去就比成個世界吸引左
雖然英文唔係母語, 只係估估下意思, 都已經好好玩
等1月出中文就真係不得了
雖然仲未買機玩
但作為一個綠帽 fans 見到咁多人都讚佢
好感動

仲會有種好特別嘅自豪感
全部野都係我自己發掘
自己諗點去 自己諗點解
又唔會話好辛苦去到一個地方點知得個桔
自己嘅努力係一定會有回報

仲會有種好特別嘅自豪感
全部野都係我自己發掘
自己諗點去 自己諗點解
又唔會話好辛苦去到一個地方點知得個桔
自己嘅努力係一定會有回報

某隻不停有人話世界第一的搵黎搵去都係寶箱真係玩左一半就冇哂興趣探索,剩係跟劇情走算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞