The Game Awards 2017 直播討論區 | 8號早上九點半

594 回覆
12 Like 2 Dislike
ZELDA DLC 已出
p5得隻best rpg 仲諗住有多個劇情or art or 歌
如果GOTY係PUBG 咁呢個show以後唔洗再睇

其實有咩問題

入圍已經好有問題
加上有ZELDA同MARIO同P5同Horizon做對手,如果佢咁都贏就好有問題

屌陣間又有人出黎話你淨提老任唔公平呀

咪單單打打啦,好撚煩,根本冇人講過咩

樓上咪提曬4隻,邊到有淨提老任

一路覺得horizon同uncharted一樣比人吹大

Uncharted我一直都咁覺得
不過一講佢唔好就比人屌

兩隻都係比d初初開始打機既人玩

我8 bit mario開始打機,覺得uncharted唔錯喎...
uncharted 2果期一出直頭覺得驚豔啦
game of the year:
The legend of Zelda : breath of the wild

best game direction :
The legend of Zelda : breath of the wild

best narrative :
what remains of Edith Finch

best art direction:
cuphead

best score/music:
nier: automata

best performance:
hell blade

game of impact:
hellblade

best ongoing game:
overwatch

best action game:
wolfenstein II

best adventure game:
Zelda

best role playing:
persona 5

best family game:
super Mario Odyssey

best strategy game:
Mario+rabbits kingdom Battle

best anticipated game:
the last of us part II

best esports games:
overwatch

best indie game:
cuphead

best handheld:
metroid samus returns

best vr/ar:
biohazard 7

best fighting game:
injustice 2

best sports racing game:
forza 7

best e sports team:
cloud 9

best e sports player:
faker

best audio design:
hellblade

best students game:
level squared

trending gamer:
guy beahm
p5得隻best rpg 仲諗住有多個劇情or art or 歌

有獎算係咁
無歌無art果陣我幾驚佢食白果

不過一講佢唔好就比人屌

我8 bit mario開始打機,覺得uncharted唔錯喎...

聽人讚得最多都係2
3果時都已經見有人話新不如舊

不過一講佢唔好就比人屌

五年後 我相信信Zelda都會比人話吹大

老實講我唔係任記fans, 我真係覺得隻game唔太吸引

唔想哂錢買機你就用Wii u模擬器玩下
完全係重新定義左open world既game
今年game迷有福, 好GAME多到玩唔切
BOTW神作, 相信會同時之笛一樣十年後都有人提起
睇返下年公佈左GE陣容暫時都冇邊隻特別期待

佢個ui真係一絕 潮到不得了

不過一講佢唔好就比人屌

老實講我唔係任記fans, 我真係覺得隻game唔太吸引

唔想哂錢買機你就用Wii u模擬器玩下
完全係重新定義左open world既game

模擬器
唔好咁啦

我覺得有都已經好好
今年好勁
特別art cuphead異軍突起好難爭
同幾年前奧斯卡拍套黑白默片一樣
擺到個勢就係黎拎獎

不過一講佢唔好就比人屌

聽人讚得最多都係2
3果時都已經見有人話新不如舊

劇情來來去去都係差唔多係真既
不過玩落都唔差
不過點解Bayonetta變左老任獨家

唔緊要啦
雙修
不過點解Bayonetta變左老任獨家

由上代開始

應該同零系列一樣,買斷左
吹到係ART
未就係game一隻,比d毒男玩

點解game唔可以係art
宋詞元曲清小說咪又係通俗野

人地係有原因,準則先叫art
唔係好似d毒男,係度9up9叫就係

goty就點,高分就點,咁就叫art?
成班盲目打飛機,連好係邊都唔知,容不下半點評論

有獎算係咁
無歌無art果陣我幾驚佢食白果

其他個d都實至名歸
唔算輸得唔抵
吹到係ART

你果半點評論o係邊???
吹到係ART

你咩論據都冇拎出講喎

不過一講佢唔好就比人屌

因應番時代背景睇
呢隻好難會比人話吹大喎
唔通你依家話時之笛吹大左咩

Uncharted 4夠新喇掛
講真我就覺得唔得喇,畫面係唔錯,但gameplay 單調

拎uncharted 4 講真心膠
最神明明係2代 , 你Zelda都唔係代代上神枱啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞