The Game Awards 2017 直播討論區 | 8號早上九點半

594 回覆
12 Like 2 Dislike
隻mario+rabbid
個操作明明係抄xcom

簡化左但又不失挑戰性
同埋都有解謎成分
我個人覺得好正

適合non hardcore玩既xcom

但成個操作都係xcom 反而打贏正版xcom
本身想睇cuphead拎game of the year

呢個又大諗頭咗啲
點解horizon一個獎都冇既?明明好好玩
利申唔知頭唔知路

對比其他陪跑
今年多神作

horizon又唔係差既,不過不失咁囉,獎就不了

生不逢時,上年嘅話對手就得overwatch同uncharted,贏面唔差,不過同樣嘅說話套用係今次任何一隻候選goty都得...
其實幾想佢最少攞返一個獎,話曬都好有heart咁自己一手一腳整咗個好engine出黎,連kojima都問佢攞黎整death stranding
honest trailer都寸佢話佢最大問題就係係botw推出前幾個禮拜出
best esports games:
overwatch

講笑咋

Dota 2, LoL, CS:GO 都唔贏

lol

個人覺得 OW 係觀賽體驗最差個一隻

OW根本就算你自己玩緊好多時都唔知點解一波團戰會輸/贏

隊友廢囉 強迫合作做壞左隻game 打到好消極 同faker 攞獎一樣on9

強逼合作講得好好 ,
就好似R6, CS:GO ,LoL 都可以1,2個人救世界
但OW 個一種強逼性令到全隊都勁toxic

faker 當豬肉獎啦
overwatch

講笑咋

lol

隊友廢囉 強迫合作做壞左隻game 打到好消極 同faker 攞獎一樣on9

強逼合作講得好好 ,

faker 當豬肉獎啦

r6 好難一個救世界bo
特別進攻 果陣
個操作明明係抄xcom

簡化左但又不失挑戰性
同埋都有解謎成分
我個人覺得好正

無計
xcom有少少太hardcore

利申 xcom fans
個操作明明係抄xcom

簡化左但又不失挑戰性
同埋都有解謎成分
我個人覺得好正

你可以話佢係青出於藍嘅

隻game係誠意之作來
睇得出無論劇情 角色 weapon 場地有比心機design
Mario/Rabbids 設定balance 得好好
同埋Grant Kirkhope音樂都好正

有興趣可以search 埋個producer同隻game 嘅淵源
都幾感動下
'鄧' 佢開心
個操作明明係抄xcom

簡化左但又不失挑戰性
同埋都有解謎成分
我個人覺得好正

無計

佢個rng有時好撚鳩,成team人overwatch都可以打唔中

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

俾著休閒玩家應該當堂mon都打撚爆
個操作明明係抄xcom

簡化左但又不失挑戰性
同埋都有解謎成分
我個人覺得好正

無計

佢個rng有時好撚鳩,成team人overwatch都可以打唔中

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

面對面打都唔中真心燥左
重要一死就真係死,搞到要成日load save
個操作明明係抄xcom

簡化左但又不失挑戰性
同埋都有解謎成分
我個人覺得好正

無計

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

面對面打都唔中真心燥左

XCOM 果D機率同以前機戰F無分別
overwatch

講笑咋

lol

強逼合作講得好好 ,

faker 當豬肉獎啦

特別進攻 果陣

Ow同r6比
一定r6易一個人打晒
個操作明明係抄xcom

簡化左但又不失挑戰性
同埋都有解謎成分
我個人覺得好正

無計

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

Rabbids 都係咁
50% 我打3次都唔中
對面就次次中

lol

強逼合作講得好好 ,

faker 當豬肉獎啦

特別進攻 果陣

Ow同r6比
一定r6易一個人打晒

原因?
尼爾 實至名歸

無計

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

面對面打都唔中真心燥左

XCOM 果D機率同以前機戰F無分別

我覺得隻野最衰就係好難伏擊,可能我唔係好識用overwatch呢個行動
其他野真係好接近完美

玩過xcom已經好難返轉頭玩咩機戰
點解horizon一個獎都冇既?明明好好玩
利申唔知頭唔知路

對比其他陪跑
今年多神作

horizon又唔係差既,不過不失咁囉,獎就不了

生不逢時,上年嘅話對手就得overwatch同uncharted,贏面唔差,不過同樣嘅說話套用係今次任何一隻候選goty都得...
其實幾想佢最少攞返一個獎,話曬都好有heart咁自己一手一腳整咗個好engine出黎,連kojima都問佢攞黎整death stranding
honest trailer都寸佢話佢最大問題就係係botw推出前幾個禮拜出

我欣賞horizon既制作團隊
engine真係唔錯,舊機玩都好流暢
同埋有良心,本來冇諗過整dlc
係見好賣先整dlc補完故事
剩係得pc,有冇爸打講解下綠帽突破係邊到,同fallout 上古個d點唔同?

Btw best narrative個隻咩黎

無計

個命中率
近在咫尺都可以打唔中

面對面打都唔中真心燥左

佢仲要係deterministic既偽probability,你save load都冇用
所以除非係100%,真係一係中一係唔中

心聲,已經慣左每一名士兵每一個回合都要諗定幾種走位同點補鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞