減肥增肌日記

170 回覆
16 Like 16 Dislike
想問下點樣可以唔減全身既情況下減到想減既位

好難
減肥要做帶氧運動
但一減就係減全身
有得局部就好
減肚腩一定要控制飲食

我都好認同
之前成日都出街食
同口㾗食零食
好大機會我個腩因為飲食習慣差變到咁大
2-12-2017
早餐:雞扒米粉+熱檸水走甜

午餐:香蕉半條+蔬菜片

晚餐:漢堡排飯 - 飯食一半走薯蓉

運動:
Weight training- 10 reps x 3 set 6組動作
30分鐘踏步機- 阻力同斜度較高練下半身
樓主168cm 52kg 仲減 增肌練線條啦
我170cm 63kg 30%體脂 請教下大家如果一星期四日做鄭多燕+控制飲食會唔會減到脂

希望減到個肚
鄭多燕我之前做過幾有用

30%體脂
做乜鬼鄭多燕, 咪即係帶氧運動
不如去跑步, 游水, 仲可練吓線條
減肚腩一定要控制飲食

我都好認同
之前成日都出街食
同口㾗食零食

零食可以改做原粒杏仁, 無糖無鹽, 高蛋白質
1-12-2017

早餐:香蕉巴西莓燕麥乳酪

午餐:CP泰式雞肉飯 416kcal

小食:M&S餅 128kcal

晚餐:煎三文魚+洋蔥炒蛋

運動:
太空機 30分鐘

腹肌+butt workout 45分鐘

butt workout做乜野
我170cm 63kg 30%體脂 請教下大家如果一星期四日做鄭多燕+控制飲食會唔會減到脂

希望減到個肚
鄭多燕我之前做過幾有用

30%體脂

我覺得做HIIT好過傳統帶氧運動

希望減到個肚
鄭多燕我之前做過幾有用

30%體脂

我覺得做HIIT好過傳統帶氧運動

聽日試下HITT
減肚腩一定要控制飲食

我都好認同
之前成日都出街食
同口㾗食零食

零食可以改做原粒杏仁, 無糖無鹽, 高蛋白質

之後去入貨先thanks
butt workout做乜野[/quote]
Weight 同lifting
乳酪幾錢
成日見親都覺好貴

唔洗煮咖全部都即刻食得

平時大便點?

兩三日痾一次
我食好多菜冇用
一定要食油野
一食即痾

你食多啲菜飲多啲罷喇
你既體重本身就過輕仲咁食...對你冇好處
除非你要見腹肌
平時大便點?

兩三日痾一次
我食好多菜冇用
一定要食油野
一食即痾

你食多啲菜飲多啲罷喇
除非你要見腹肌
乳酪幾錢
成日見親都覺好貴

我買雀巢原味$7.9
但最健康果啲Greek yogurt好貴

唔洗煮咖全部都即刻食得

係啊
我喺market place買㗎
平時大便點?

兩三日痾一次
我食好多菜冇用
一定要食油野
一食即痾

你食多啲菜飲多啲罷喇
除非你要見腹肌

好啊唔該你
參考大家比嘅意見我諗住改變下計劃

1. 唔會特登食少野 但會揀多啲有營養嘅食物

2. 主要做weight 會間唔中配合cardio

3. 戒飲品 飲多啲水食多啲菜

聽日開始study break可以自己整野食
3-12-2017
早餐:遲起冇食到

午餐:甜椒蘑菇奄列+腸仔+粟米生菜沙律+薯餅多士各半

晩餐:
煎三文魚+蘑菇菠菜+糙米飯

運動:
踏步機 大約30分鐘

腿同abs workout 6kg啞鈴 90分鐘
3-12-2017

晩餐:

運動:
踏步機 大約30分鐘

乳酪幾錢
成日見親都覺好貴

我買雀巢原味$7.9

有啲乳酪糖份高, 越食越肥
最好都係食返Greek yogurt
3-12-2017

晩餐:

運動:
踏步機 大約30分鐘

乳酪幾錢
成日見親都覺好貴

我買雀巢原味$7.9

有啲乳酪糖份高, 越食越肥
最好都係食返Greek yogurt

食埋剩底兩杯轉番Greek
雀巢真係食得出有少少甜味
有時間試吓少食多餐,餐前飲多啲水及進食蔬菜增加飽肚感,睇你對diet 同 training 都有啲了解,加油!持之以恆一定得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞