降魔的(20)

1002 回覆
59 Like 12 Dislike
比個唔係編開劇既人寫劇仲好睇過平時
炒哂班編劇算啦

唔係話個題材大朧係內部招募
但套劇最後都係由編劇寫返?
係咁loop個3首歌

好少劇有成3首歌仲要3首都好聽

主題曲真係不了
遙不可及正

主題曲其實聽落有d意思,唱出左本尊嘅心聲。
呢套劇最神係死左嘅角色都可以出現

龍珠加個光環都可以繼續打
睇片後有一幕小馬同隻魔打車輪
隻魔個樣仲勁得戚

我覺得係馬季扮比佢迷惑跟手插佢心口😂
隻魔個樣仲勁得戚

希望啦
但睇落似心急咸濕佬多啲
劉江第二季先出場
隻魔個樣仲勁得戚

希望啦
但睇落似心急咸濕佬多啲

都係伏線
一滴精十滴血
屌你老味馬季一家害死人
你一個心姐洗唔洗兩隻精靈保護
帶埋莉莉去洗死咩

得廢石又確實係保護唔到
【降魔的】啤啤有為一晚死晒 劉佩玥:我做親嘅角色都冇好下場

《降魔的》進入結局篇,晚晚都有主角死,令到一班降粉非常傷心,先有龍貓(何遠東飾),已大派洋蔥,昨晚更一集死兩個,分別是有為(蔣志光飾)和啤啤(劉佩玥飾),蔣志光因為和魔(黃智雯飾)大戰而被電死,全身燻黑,死得有點突然,加上未回魂,所以不太催淚,但依照《降魔的》套路,應該今晚回魂,當時洋蔥價位上升,但啤啤死就不得了......

啤啤為了救小馬,最後焗死在小馬的車尾箱,死前還有情深說話未曾講,認真淒美,導演還驚未夠洋蔥,尾段更輯錄啤啤和小馬的經歷,再以胡鴻鈞的《遙不可及》作墊底,落重洋蔥,又是時候拿紙巾,其實劉佩玥自己都覺得啤啤下場好慘,她說:「我睇劇本嗰陣已經喊,我都算係天煞孤星,我啲friend尋晚都勁send message 俾我,話我做親嘅角色都冇好下場,有啲都要死,可能咁樣觀眾會留下深刻印象,《殭》我就自己服毒自殺,《幕後玩家》我就殺咗翠如,之後我又好慘,今次又俾魔害死,咁大家鍾意睇,其實對我好大鼓舞。」
話說子曰魔同小馬嗰番說話好似想激發佢ge能力咁ge,正常點會咁做

可能想激發佢嘅怨恨 因為魔係透過惡念去控制人心,小馬咁強,如果魔控制到咪痴左線
啤啤
啤啤

她說:「我睇劇本嗰陣已經喊,我都算係天煞孤星,我啲friend尋晚都勁send message 俾我,話我做親嘅角色都冇好下場,有啲都要死,可能咁樣觀眾會留下深刻印象,《殭》我就自己服毒自殺,《幕後玩家》我就殺咗翠如,之後我又好慘,今次又俾魔害死,咁大家鍾意睇,其實對我好大鼓舞。」

天煞孤星係小馬呀
痴線嫁,最尾回憶加埋隻歌虐心到
啤啤
係咁loop個3首歌

主題曲真係不了
遙不可及正

主題曲最好聽
係咁loop個3首歌

主題曲真係不了
遙不可及正

主題曲最好聽

好洗腦
遙不可及配金剛小儀嗰幕真係世界級
小馬既血可以驅魔
唔知小馬既精會有咩用呢

一滴精十滴血
希望今晚無心姐 尋日用左成半粒鐘
希望今晚無心姐 尋日用左成半粒鐘

我肯定心姐係唔會死
有為死果段應拍出來
不過拍了也出唔到街
眼珠都爆埋....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞