降魔的(20)

1002 回覆
59 Like 12 Dislike
順帶一提,雖然唔知馬明結局係點

但佢係呢套真係做的士司機做得好貼地
除左炒車有人幫佢還債

但揸小巴揸到離哂地既柴九真係點都比唔上
男主:小馬
女主:子曰
女喜:啤啤
男配:些粉
男飛躍:好ge肥仔
劇集:降魔的

ps:男喜留比singal

坦白講同樣係馬明我就覺得心理追兇高汁過呢套啦

我既選擇會係

男主:馬國明(靠降魔的拎,心理追兇我覺得王君馨搶鏡好多)
男喜:Signal Wong(踩過界)
女主:田蕊妮(迷)
女喜:Ali(踩過界)
男配:GoGo(踩過界)

p.s 降魔的男配應該係展明/廢石,些粉唔會夠戲份攞呢個獎
有為死果度好似趕時間咁
前面鋪咁耐 以為佢d儀器打最終boss會幫到手
點知話死就死
啤啤同有為之後都係用精靈形式出現 有得出鏡

正常都會咁編排 有埋靈力重唔加入降魔小隊
啤啤其實要通知小馬隻魔化成芷若個樣,洗乜專登跑出去講,打電話就得啦
有為死果度好似趕時間咁
前面鋪咁耐 以為佢d儀器打最終boss會幫到手
點知話死就死

俾你估到依套就唔係降魔dick
啤啤其實要通知小馬隻魔化成芷若個樣,洗乜專登跑出去講,打電話就得啦

個個係危急關頭都保持到理智就唔會有咁多事發生

小馬聽唔到電話既理由都可以作到好多個
睇片後有一幕小馬同隻魔打車輪
隻魔個樣仲勁得戚

邊個改架
啤啤同有為之後都係用精靈形式出現 有得出鏡

正常都會咁編排 有埋靈力重唔加入降魔小隊

降魔小隊=小馬吸能量=小馬一個

邊個改架

回到三國既馬明好乞人憎
呢套野唔會有獎 因為呢套野係孤兒仔黎

高收視孤兒仔
屌你老味馬季一家害死人
你一個心姐洗唔洗兩隻精靈保護
帶埋莉莉去洗死咩
屌你老味馬季一家害死人
你一個心姐洗唔洗兩隻精靈保護
帶埋莉莉去洗死咩

咪係,又唔聽啤啤講
淨係掛住醫生姐姐
發現廢石呢個角色都幾失敗
話就話胡鴻鈞啲戲離攞獎仲差十萬九千幾里遠,但推咗咁耐po,作為男二嘅佢除咗廢,幾乎一啲討論度都冇
到底佢嘅定位係搞笑角色定MacGuffin
點解死嘅唔係晶晶要係啤啤
其實果兩個無端端醒返比人告謀殺既本身都唔係咩正人君子啦
比個唔係編開劇既人寫劇仲好睇過平時
炒哂班編劇算啦
馬明第一集提到一個降魔俠公仔,有冇伏線

都係明示佢同豪仔成日都想做降魔俠者。

提過豪仔細個係扮降魔俠,最後死果日,仲叫馬季一齊返屋企玩降魔俠,但馬季多次拒絕,最後累死豪仔。

現在石敢當又係降魔俠,同時又係好想馬季做降魔俠,但馬季又一直唔肯一齊做降魔俠.....
照咁去,石敢當都rip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞