TWICE除左子瑜幾靚之外仲有咩特色/有咩睇?

246 回覆
44 Like 107 Dislike
但其實其他韓團都大把女仔靚
Twice 韓國個幾件
點解會咁紅

紅唔紅到 實在太多因素
睇公司知名度 宣傳 mv 編舞 識別度
得靚係冇用 大把靚女 除非驚為天人
twice形象做得好 sell cute d歌catchy 編舞易記 又大公司 難d唔紅
twice既優勢咪係團員 靚/易認
同埋全部合符晒亞洲既審美觀
有四個屈機級海外成員
韓籍成員個樣又唔係一般韓國女團樣
同埋公司幫佢地set晒唔同髮型/服裝
等外界可以短時間辨認
jyp成個包裝屈晒其他公司

其他公司(中小型)可能資源有限+文化問題
將D女團打扮到好近似
由髮型/化妝/服裝個風格係統一晒
除非有外籍成員
否則D成員既「靚」只合乎韓國本土口味

好多女團都係瞇眼串樣feel
講開易認
開頭twice我完全唔識分sana momo
blackpink又唔識分jisoo rose

twice好易認
我未睇sixteen果陣
睇佢地既出道歌mv
好快認得晒

以前初初接觸少時都成日撈亂yuri同徐賢
至於新世代女團
gfd/mmm/bp/rv 因為人數少
基本上你肯睇肯接觸就一定好快認晒所有團員

至於ioi系果幾個大型團就慘D
一大堆模糊外貌女團員
完全係湊人數
想借ioi剩餘既人氣帶起成團
到最後又變成XX與伴舞們
個個都講外在
momo 跳舞值得欣賞
不過成隊野d 歌就。。。。仍雖努力

熱門歌我淨係like knock kncok
歌黎講exid blackpink都屌打twice
利申: 識得少女團 勿插
個個都講外在
momo 跳舞值得欣賞

講歌apink 世界第一
利申fans

好正 好想扑佢

好柒
M M
其實momo除左身材,個樣靚咩 佢對眼生到好埋同牙有啲凸 又無乜面型

塊面幾大下
係sell cute囉 隻眼係幾大又有神

正常人係有缺陷既 證明佢無整容
Momo 都係出道金毛最靚最屈機 成個人由樣到身材都好性感 點知公司要佢走可愛路線 浪費曬

momo最近整左對眼啦
雙眼皮深左好多同高左
成個眼神都唔同左 仲話無整
個個都講外在
momo 跳舞值得欣賞

歌就真係睇個人口味 exid 同blackpink唔錯 但歌我得一兩首啱口味 呢團啲主打歌有明顯韓國風味 曲風輕快幾啱大部分人口味
其實momo除左身材,個樣靚咩 佢對眼生到好埋同牙有啲凸 又無乜面型

塊面幾大下

Momo 都係出道金毛最靚最屈機 成個人由樣到身材都好性感 點知公司要佢走可愛路線 浪費曬

momo最近整左對眼啦
雙眼皮深左好多同高左

咩呀咪講左貼雙眼皮膠紙同埋成隊化妝團隊轉曬呀麻 你唔覺成隊人啲妝都唔同左咩
以前覺得彩暎唔起眼 什至有點柒
睇到最新weekly idol又覺得幾爽

其實佢好索
好鍾意佢啲rap 聽落好順好舒服

最鍾意佢,係咪口味獨特?

塊面幾大下

momo最近整左對眼啦
雙眼皮深左好多同高左

咩呀咪講左貼雙眼皮膠紙同埋成隊化妝團隊轉曬呀麻 你唔覺成隊人啲妝都唔同左咩

子瑜likey個妝 closeup隻眼心心個shot完全唔掂
娜蓮都幾好J

個樣好蠢好cute

其實佢好索

呢張影到gem咁

塊面幾大下

momo最近整左對眼啦
雙眼皮深左好多同高左

子瑜likey個妝 closeup隻眼心心個shot完全唔掂

我覺得有啲成員個妝仲柒左 好似子瑜同定延
Mina

其實佢好索

佢喺韓國係最受歡迎既其中一個 你問啲韓仔佢地係咪口味獨特
Sana
mina最靚無人講

塊面幾大下

momo最近整左對眼啦
雙眼皮深左好多同高左

貼出黎嘅係佢自己講
對一個要長期化妝嘅人緊係直接割仲方便啦
淨係覺得佢依家個雙眼皮線好唔自然
Sana momo好正

塊面幾大下

momo最近整左對眼啦
雙眼皮深左好多同高左

我覺得有啲成員個妝仲柒左 好似子瑜同定延

依家twice攻日換哂日妝
日妝個底妝偏向自然啲同埋好興用啲暖色系嘅髮色
所以本身皮膚偏黃同黑嘅子瑜顯到好柒(之前韓妝化到好白淨頭髮染深綠深紫好靚
本身16個時已經唔覺定妍靚,係剪咗頭髮個look有girl crush味道
不過依家有once叫jyp俾定妍留長頭髮 但係一留長即變路人

塊面幾大下

momo最近整左對眼啦
雙眼皮深左好多同高左

貼出黎嘅係佢自己講
對一個要長期化妝嘅人緊係直接割仲方便啦
淨係覺得佢依家個雙眼皮線好唔自然

雖然要長期化妝 但點解一定要人割呢
所以咪話佢無整囉 整左邊道會咁唔自然 你有無見到啲韓國人整完咁唔自然
同埋佢要整都整面形先 打支針咁容易佢都唔做
多腎
大山婆
男人婆
單眼皮婆
不了
Mina 好撚樣衰
唔明營運點解成日都要推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞