【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XVIII

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
不過我覺得女唔女權依樣野可以擺埋一邊先
Net neutrality 既存亡緊要得多
但就見連登仔好少討論
但就見連登仔好少討論

連登仔十個有八個都當所有女人係雞係公廁
要佢地討論net neutrality同叫佢地J肥蛆欣宜冇分別

Kelly Lee Owens - S/T

Electronic, Techno Pop, Electro Pop, Minimal Techno, Dream Pop, Ethereal

https://itunes.apple.com/hk/album/kelly-lee-owens-extended-version/1313940947?l=en

隻碟年頭出咗 哩隻係extended version 多咗3 tracks

一張電子女聲唱片 但俾人嘅感覺係好dream pop甚至ethereal 女聲有時喺玩啲Electro Pop嘅歌嘅時候 仲俾到Lali Puna嘅感覺我

Anyway 年度之一 btw 今年好似女音樂人嘅表現好似突出過男音樂人

今年女聲真係多正
印象深刻既有Laurel Halo既Dust同Pan Daijing隻lack

潘岱靜現場睇佢點玩合成器應該會睇得好過癮

希望唻緊傾得成佢唻
但就見連登仔好少討論

連登仔十個有八個都當所有女人係雞係公廁
要佢地討論net neutrality同叫佢地J肥蛆欣宜冇分別

見高登果邊都多D人支持唔好未審先判,俾司法系統處理
依度完全係文革式批鬥,2邊都係
曼城完場唔播oasis 播tame impala
女權係需要既
但當中有樣叫極端女權
就係俾發達國家班臭西拎黎拎著數既運動

well said

係已經平權左既地方 女權只係女人屈男人着數既手段

攞著數嘅攞著數, 攞光環嘅攞光環, 好多人靠extreme feminism 搵食

真係extreme嗰d又唔會 “要有就有“ 既姐。做臭個朵搵食難左,自己姊妹都屌啦。

呢排一個禮拜剩係返兩日工
開鋪之前聽下鼓慢慢抹

做專業廢柴

Kelly Lee Owens - S/T

Electronic, Techno Pop, Electro Pop, Minimal Techno, Dream Pop, Ethereal

https://itunes.apple.com/hk/album/kelly-lee-owens-extended-version/1313940947?l=en

隻碟年頭出咗 哩隻係extended version 多咗3 tracks

一張電子女聲唱片 但俾人嘅感覺係好dream pop甚至ethereal 女聲有時喺玩啲Electro Pop嘅歌嘅時候 仲俾到Lali Puna嘅感覺我

Anyway 年度之一 btw 今年好似女音樂人嘅表現好似突出過男音樂人

虎巴近日推介好勇猛,聽到有d食唔切想叫唔好唔好。

聽完想起好多隊,其一:
https://gusgusiceland.bandcamp.com/album/24-7

首Keep Walking 佢想點?
我諗我個「回顧」應該仲有10篇左右
諗緊係咪應該提高番條底線

Btw香港係咪冇Bjork個西封面買?
周圍搵都冇
好奇一問

Indie界有咩出名女權主義者

Lydia Lunch。
就算仲有其他,都一定無佢去得咁盡。

我咁啱都聽緊佢
好奇一問

我咁啱都聽緊佢

做乜近來口味咁老餅。

出晒佢喇我想睇。
好奇一問

我咁啱都聽緊佢

做乜近來口味咁老餅。

韓狗學聽西音樂,梗係由老餅野學起

周圍搵都冇

hmv hkr 都冇?

唔知係咪要膠袋遮住封面
好奇一問

我咁啱都聽緊佢

做乜近來口味咁老餅。

韓狗學聽西音樂,梗係由老餅野學起

亞女我好多貨。

周圍搵都冇

hmv hkr 都冇?

唔知係咪要膠袋遮住封面

全世界都冇

呢幾日唔係跑文數嘅時間都係煲緊陳年J Pop

Mac 一月去日本, 唔知有無攪手攪黎HK呢

周圍搵都冇

hmv hkr 都冇?

唔知係咪要膠袋遮住封面

全世界都冇

我諗住去官網買
http://youtu.be/PgDWB5xWg4s

有冇類似戳麻 難逃既歌推介

去新加坡睇啦

去新加坡睇啦

去新加坡睇啦

呢個啱口味過clockenflap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞