沈門師兄弟徙置區第五十六期 - 市場兵凶勢危:易沽,加沽,亂沽

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咩事呢到多咗咁多燈神

咩事呢到多咗咁多燈神

市場太扭曲啦咁都升 一定係大戶造市掌鳩師父嘴
咩事呢到多咗咁多燈神

咩事呢到多咗咁多燈神

咩事呢到多咗咁多燈神

咩事呢到多咗咁多燈神

差百零點見家鄉...跪求一枝大洋腸向上對穿港女個臭閪
咩事呢到多咗咁多燈神

4仔大跌,我唔想做人啦
差百零點見家鄉...跪求一枝大洋腸向上對穿港女個臭閪

我差150點,碌腸而再大枝啲
等午間教路

會唔會借啲倚唔出?
等午間教路

會唔會借啲倚唔出?

淨係打尋日300點飛機已經夠啦,跌300升150,師傅明顯威威
423月低
個個轉睇閱文d垃圾小說都唔睇報紙了
大行瘋狂唱好
日本妹咁升法 d熊molamola
績後騰訊:花旗全城最牛 料強見606元

11月16日(四) 11:03

「股王」騰訊(00700)第3季成績表亮麗,大行幾乎一致唱好。摩根士丹利績前最牛已睇其目標價可達526港元;績後花旗看法更牛,最牛睇騰訊目標價更高達606元! 

花旗發表報告指,騰訊第3季收入按年升61%,因於智能手機遊戲收入、視頻、支付及雲計算分部收入增長強勁。雖然毛利率跌勢預測或持續,但整體盈利增長可望受惠收入強勁增長及經營槓桿的支持。 

隨騰訊2.5核心生態系統推出,花旗相信,騰訊將更深化及強化其內容,包括遊戲、視頻、音樂、文學及新聞內容。這將是維持及變現旗下兩大社交平台的關鍵策略。此外,電子錢包支付亦可加強金融產品的變現能力。 

因此,花旗上調騰訊今年起3年度每股盈利預測8.2、3.4及9.3%,同時收入預期亦上調5.7、10.4及12.4%,以反映其收入及用戶增長強勁,目標價亦由392元,大手上調22.95%至482元,評級維持「買入」。 

花旗最牛預測騰訊的目標價達606元,以目標市盈率約40倍計,及2018財年每股盈利預測高於該行基本預測的10%。而最新目標價482元,則以目標市盈率約38倍計,及2018財年每股盈利預測按非通用會計準則(Non-GAAP)計可達10.31元。 

同時,大摩亦為騰訊奏起快樂的「摩笛」。大摩指,騰訊第3季銷售及盈利均好過該行及市場預期,以較不受單次及非現金因素影響的Non-GAAP計,騰訊第3季盈利按年升至約170億元人民幣,高於該行預計的2%,故繼續予以該股「增持」評級,目標價420元。 

------ 

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20171116/mobile/bkn-20171116110328730-1116_00842_001.html

600蚊係咪計緊FB執左之後?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞