降魔的(柒)

1001 回覆
154 Like 30 Dislike
令我諗起有單地鋪火警 閣樓係劏房 凌晨起火 4個人走唔甩 叫救命爭扎至死

最後佢地屍體 個個都好似青蛙咁
網劇《降魔的番外篇 - 首部曲》是首次以劇集主題延伸的一個新故事,屆時將於big big channel隆重首播。《降魔的番外篇 - 首部曲》由See See TVB製作,以一共13集,每集8分鐘的短篇故事,結集成為一套100分鐘的網絡電影,延伸劇集《降魔的》的故事——人神魔界失衡,卻是毀天滅地的驚世浩劫!

令我諗起有單地鋪火警 閣樓係劏房 凌晨起火 4個人走唔甩 叫救命爭扎至死

玩魔術果單??
網劇《降魔的番外篇 - 首部曲》是首次以劇集主題延伸的一個新故事,屆時將於big big channel隆重首播。《降魔的番外篇 - 首部曲》由See See TVB製作,以一共13集,每集8分鐘的短篇故事,結集成為一套100分鐘的網絡電影,延伸劇集《降魔的》的故事——人神魔界失衡,卻是毀天滅地的驚世浩劫!

變態gay佬係主角之一

真心膠ge降魔劇應該收皮多
其實套劇太短,伏線多角色又多,女主角可以成兩集無出現過,下集又講超渡老豆老母,韋家雄又似有伏線,又未講芷若點,仲要打黑警,好心咁撚高質就做夠50集啦

做50集好拖

依D神鬼劇好難做到50集
外國果D都要分season唔同大佬先得

港劇編劇根本無能力寫咁長既劇,純粹拖劇同置入廣告
cut走無謂劇情走季度劇路線先會有進步
如果降魔的cut走頭5集,應該更好

但其實part part都有存在理由喎
覺得邊part可以cut得??

咪尻up啦,今次編劇都唔係傳統果啲,憑咩話人無能力

咪on9啦 呢類劇種夾硬拖做50集,仲要唔係季度劇,最後咪搞到變日常劇集集三角戀
開頭煩膠老母劇情,大量同dc9吹水劇情同談情劇情同降魔有咩關係
掂就要讚唔掂就要鬧,有d野根本可以輕輕帶過,乜都要拖長黎做咪就係港劇致命傷
岩岩睇番前邊
金剛話小儀每個月得500零用錢
計番果陣物價
其實套劇太短,伏線多角色又多,女主角可以成兩集無出現過,下集又講超渡老豆老母,韋家雄又似有伏線,又未講芷若點,仲要打黑警,好心咁撚高質就做夠50集啦

做50集好拖

咪on9啦 呢類劇種夾硬拖做50集,仲要唔係季度劇,最後咪搞到變日常劇集集三角戀
開頭煩膠老母劇情,大量同dc9吹水劇情同談情劇情同降魔有咩關係
掂就要讚唔掂就要鬧,有d野根本可以輕輕帶過,乜都要拖長黎做咪就係港劇致命傷

本身講緊“20集劇cut走頭5集”呢個point喎
得番15集真係講得曬??
心姐都比大家 J 夠啦,條線完喇好嘛
Cap 返頭條片出來 放facebook 無限loop
推到馬明拎視帝

佢真係值得
鐵馬尋橋已經應該比佢
之後會唔會講點解佢地2個都喺雪櫃,馬季死唔去小儀會死
對上一次完左場都繼續推係咪忠奸人?

應該係EU?

EU個結局真係

對上一次睇 TVB d 劇就係 EU

做50集好拖

佢想CUT埋的士公司同之前運毒個段姐我估
今日馬明話急屎拒載個條友係咪伏線角色

應該係啦 仲要搵韋家雄做

應該係 但真係好難講 會長洪永城都有

鳩估
韋家雄 係警察
頭先叫追住前面架車

可能前面架車有 智雯屍體??

如果馬明有追上去............

吊,你係咪編劇?
心姐都比大家 J 夠啦,條線完喇好嘛

Agger!!
差唔多集集都講佢唔想累馬明-->嘈交-->好返
其實個劇情都唔算少見 好多講鬼都有話唔知自己死左嗰d
我覺得係因為馬明做得好

算係典型橋段
我諗今次拍得好好大因素係佢鋪排得夠耐夠深(一開始已經出場嘅的士客、馬明身世)
觀眾一路以為的士呢part只係過場客串
點知其實每次講嘅對白都有意思
鋪咗咁耐去到今集先講其實佢哋係鬼嚟,仲要慢慢等觀眾發現
之後仲要係老豆老母嚟
如果呢part只係用幾集之間嚟交代,效果應該會差好遠
橋唔怕舊,表達手法勝一仗

應該係EU?

EU個結局真係

呢套真係好睇

應該係EU?

EU個結局真係

Eu 冇睇過
有d想睇番

玩魔術果單??

唔係

因為呢單野先知道一個人 被燒緊既時候都有機會產生高潮

應該係EU?

EU個結局真係

Eu 冇睇過
有d想睇番

睇完鍾意咗朱千雪,Signal 王又做得好,都可以一睇
Cap 返頭條片出來 放facebook 無限loop
推到馬明拎視帝

佢真係值得
鐵馬尋橋已經應該比佢

睇番2010名單
輸比“食屎啦梁非凡”係抵輸既
之前一直覺得金剛小儀好係深宵食堂啲食客feel, 點知原來有故講

佢想CUT埋的士公司同之前運毒個段姐我估

運毒唔cut得
Cut咗就遇唔到魔警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞