降魔的(柒)

1001 回覆
154 Like 30 Dislike
老老實實 無可能唔記得

點解會記得?

死老豆老婆 仲要咁大災難 戲中個細佬咁大個 依啲野咁深刻一世都會記得

創傷後遺症咪會唔記得

咁可能係啦
黃智雯去咗邊?

和合石

死咗?
利申:冇追

好似冇正式交代佢死左
WIKI冇寫佢係死

tvb真係戇撚尻,唔撚交代劇情

等下啦
仲有好多戲份
老老實實 無可能唔記得

點解會記得?

死老豆老婆 仲要咁大災難 戲中個細佬咁大個 依啲野咁深刻一世都會記得

「選擇性失憶」是指當事人在承受太大的打擊而負擔不了的時候,大腦就會自然而然的發出指令讓那個人遺忘有關事情對心裡的嚴重打擊,所有的事情和有關的人,但是物品跟地點可能會有點印象,所以常常有人可以恢復失去的記憶,但有人終其一生皆無法回憶起消失的那段過去。
經歷火災算係童年創傷黎,冇可能咁易忘記
睇下黎緊三節有無眨下眼先

因為佢係鬼 所以睇到其他鬼
黃智雯去咗邊?

和合石

死咗?

好似冇正式交代佢死左
WIKI冇寫佢係死

就算彼人點醒 都有種潛意識偷望醫生姐姐

黃智雯去咗邊?

和合石

死咗?

好似冇正式交代佢死左
WIKI冇寫佢係死

未死 有伏筆

30 年前馬季就應該死左
但死神可憐佢,唔帶佢走住,
所以佢體質異常,易撞鬼

因為佢都係半人半鬼之間,既唔屬於人界,亦唔屬於地府

利申:鳩估

老老實實 無可能唔記得

點解會記得?

「選擇性失憶」是指當事人在承受太大的打擊而負擔不了的時候,大腦就會自然而然的發出指令讓那個人遺忘有關事情對心裡的嚴重打擊,所有的事情和有關的人,但是物品跟地點可能會有點印象,所以常常有人可以恢復失去的記憶,但有人終其一生皆無法回憶起消失的那段過去。

Defense Mechanisms
moon同小馬關係轉變,唔坐後面姐係開始唔當佢係齋司機
之前明明個個都話心姐好戲又好j

噤多集都 J 夠啦

J 緊, J 到出血

謝雪心,原名孔令馥,人稱心姐。籍貫山東曲阜,是孔子第76代後人,與台灣嘻哈歌手孔令奇為同輩之孔子後人,同為「令」字輩。

文又得武又得

1990年代最搶手神功戲粵劇花旦,著名電視女演員。11歲成為任劍輝、白雪仙的門徒。

最擅長背泳,曾經參加1967年由香港舉辦的渡海泳,著她的背泳曾經奪得多項游泳獎牌。

重要游開水
個pat一定好撚大
馬明最勁應該係由細到大遇咩意外都死唔去 但如果唔係人咪唔洗死......
黃智雯都係鬼黎?
黃智雯去咗邊?

和合石

死咗?

好似冇正式交代佢死左
WIKI冇寫佢係死

等下啦
仲有好多戲份

降魔篇好多戲份 好似係馬明大敵
moon同小馬關係轉變,唔坐後面姐係開始唔當佢係齋司機

唔會甜得耐
所以佢體質異常,易撞鬼

因為佢都係半人半鬼之間

我覺得你呢個講法比較合理
馬明最勁應該係由細到大遇咩意外都死唔去 但如果唔係人咪唔洗死......

但點解心姐又見到佢
馬季可能進入咗半人半鬼狀態
黃智雯都係鬼黎?

依家係
又起樂 濫到
又播

所以佢體質異常,易撞鬼

因為佢都係半人半鬼之間,唔屬於人界,唔屬於地府,生死冊無佢名,所以即使佢遇到好多意外都死唔去,收唔到佢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞