降魔的(柒)

1001 回覆
154 Like 30 Dislike
嘈乜春
睇埋先搵bug啦

邊有可能次次都唔收咁誇張
佢地一直有坐,小馬淨係食過一次麵
再講,佢地未熟之前都應該會收過錢啦

有無人解釋到?

好似小馬喺麵店食麵咁係幻覺?

我意思係金剛小儀點都要俾錢
佢見到車費幾錢都覺得有問題啦

呢個係好大個 bug
三十年前每月零用 $500, 麵 $4 碗
但坐的士要 $24

如果改為知自己死了, 特登坐馬季車都講得通, 但應該唔知

你要咁駁就冇意思啦,實搵到位入架
不如話點解老豆老母死但小馬冇死
開開心心睇下劇咪算

呢d 係咩諗法
而家係佢寫d 野出黎想特登解得通
但解一半唔解一半
一係你就完全9 hea

咁人地個重點唔係係依度呀嘛
緊係同你輕輕帶過就算架啦,唔通下下解釋哂比你睇咩
好多新聞都撐馬明視帝
嘈乜春
睇埋先搵bug啦

睇埋今集就知佢真唔知, 定假唔知
播完之後再推左15頁
播完之後再推左15頁

證明馬明尋晚真係做得好
我覺得信號王今年情況似當年鍾嘉欣巨輪
鍾嘉欣巨輪之前拍過兩套阿sir同護花比人讚應該要攞視后但攞唔到,過多年挾住個光環死都要用巨輪想搶視后
而今年信號王都係借返eu渠頭個光環黎想爭視帝
渠頭我係睇到喊,但盲俠真係一般,攞獎係睇實力,唔係一種補償囉好無
播完之後再推左15頁

證明馬明尋晚真係做得好
我覺得信號王今年情況似當年鍾嘉欣巨輪
鍾嘉欣巨輪之前拍過兩套阿sir同護花比人讚應該要攞視后但攞唔到,過多年挾住個光環死都要用巨輪想搶視后
而今年信號王都係借返eu渠頭個光環黎想爭視帝
渠頭我係睇到喊,但盲俠真係一般,攞獎係睇實力,唔係一種補償囉好無

呢套真係機會微

踩過界係合拍劇, 大陸口碑好好, 所以王浩信係大熱門
同盟係香港收視冠軍, 陳展鵬唔係陪跑, 黑馬有得爭下
降魔的收視一般, TVB一定唔會畀視帝佢
如果尾段口碑 keep 住好, 可能諗 d 安慰獎畀佢
最受歡迎/我最喜愛/Bigbig Channel最佳 男主角
馬明下年除左宮心計之外 好似冇劇有佢份
佢係唔係唔留低tvb
車費果邊等我請有為解釋
拿其實鬼只係一股能量體, 一般人咁啱同呢股能量體產生共鳴就見到, 甚至溝通到,
即係其實好多野只係影響咗腦部所產生既現象, 所以你見到佢, 其他人見唔到,
即係好似馬季食到碗麵, 飲到珍珠奶茶, 係佢同老豆老母既能量影響到覺得自己有食, 其實佢食緊空氣.
但呢樣野其實都係雙向, 即係比車資呢度, 力哥係有比, 係小馬既角度佢係收到力哥廿幾蚊, 但其實係力哥既角度佢係比咗幾蚊, 而如果有第3個party睇住, 應該係得小馬1個人郁, 收既都係空氣
啱啱知道力哥力嫂係鬼時,馬明係怯
當知道力哥力嫂係自己父母時,馬明係悲
兩個情感

所以編劇寫得好,兩次面對真相有對比,所有野係有心思有鋪排過
唔係好似一般膠劇既橋段咁憑空出現
每一次搭的士既車程都抛出伏線,加上演員都演得好先會牽動人心,馬明演活左個有血有肉角色
有時候劇本除左要有創意之外,有心思鋪排都好緊要
編劇同馬明小儀
其實金剛演技唔錯
今年係《迷》同《降魔的》做得幾好
車費果邊等我請有為解釋
拿其實鬼只係一股能量體, 一般人咁啱同呢股能量體產生共鳴就見到, 甚至溝通到,
即係其實好多野只係影響咗腦部所產生既現象, 所以你見到佢, 其他人見唔到,
即係好似馬季食到碗麵, 飲到珍珠奶茶, 係佢同老豆老母既能量影響到覺得自己有食, 其實佢食緊空氣.
但呢樣野其實都係雙向, 即係比車資呢度, 力哥係有比, 係小馬既角度佢係收到力哥廿幾蚊, 但其實係力哥既角度佢係比咗幾蚊, 而如果有第3個party睇住, 應該係得小馬1個人郁, 收既都係空氣

無錯! 應該同食麵原理一樣!
問題係力哥力嫂一定見到個標起步價

有無人解釋到?

呢個係好大個 bug
但坐的士要 $24

開開心心睇下劇咪算

呢d 係咩諗法
但解一半唔解一半
一係你就完全9 hea

咪就係 對細節要求嚴謹d反而俾人話返轉頭
下下得過且過不如睇返膠劇算
好耐冇見過tvb劇喺播放時間以外有咁多討論
好耐冇見過tvb劇喺播放時間以外有咁多討論

因為人死咗仲留喺世上呢單嘢有好大討論空間 大家拆極都拆唔掂 坐等今晚開估
車費果邊等我請有為解釋

屎坑石咪話佢地留戀人間 無視現世發生嘅一切 停留係自己幻想世界
車費果邊等我請有為解釋

屎坑石咪話佢地留戀人間 無視現世發生嘅一切 停留係自己幻想世界

Yes! 石有提過佢地對生前既事有留戀,
對現今社會既轉變視而不見,
繼續停留係以前自己既世界!
車費果邊等我請有為解釋

Yes! 石有提過佢地對生前既事有留戀,
對現今社會既轉變視而不見,
繼續停留係以前自己既世界!

最大嘅bug 係點俾錢

有無人解釋到?

呢個係好大個 bug
但坐的士要 $24

開開心心睇下劇咪算

呢d 係咩諗法
但解一半唔解一半
一係你就完全9 hea

咁人地個重點唔係係依度呀嘛
緊係同你輕輕帶過就算架啦,唔通下下解釋哂比你睇咩

屌, 咁你班仆街就唔好過舖得好啦, 咁撚大個Bug都死撐

btw, 唔係針對最後果位, 只係見到上面而quote
神鬼既野邊有邏輯架
係上邊搵BUG係咪有D on9

咁都有得盲撐
神鬼劇係違反常理既題材,但唔代表無邏輯
金剛間鋪賣4蚊一碗麵,小儀係嗰個年代既人所以鍾意睇狂潮發哥,解釋左佢地兩個係出自嗰個年代既鬼魂既邏輯
如果解釋唔到係bug咪認左佢,係度死撐做乜
神鬼既野邊有邏輯架
係上邊搵BUG係咪有D on9

咁都有得盲撐
神鬼劇係違反常理既題材,但唔代表無邏輯
金剛間鋪賣4蚊一碗麵,小儀係嗰個年代既人所以鍾意睇狂潮發哥,解釋左佢地兩個係出自嗰個年代既鬼魂既邏輯
如果解釋唔到係bug咪認左佢,係度死撐做乜

尾田都唔會話紅髮斷手唔係bug啦
d人盲撐到呢
呢套野點解可以拍到d女咁靚 黃智雯 劉佩玥 林凱恩 全部都比人耳目一新既感覺 連心姐都j得過

moon好似殭時靚啲

我覺得佢行可愛路線順眼d

月亮全盛時期應該係四個bar做holly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞