降魔的(柒)

1001 回覆
154 Like 30 Dislike

小儀話媽媽會一直係到保護馬季

講得出,做得到

小儀同馬季仔

佢地越做得天真,就越似7-80年代既人
講野越肉麻,同後面馬季知道左之後既感受對比就越大
岩岩揸的士嗰幕,後面講「我剩係想同你一齊變公公婆婆」,馬季喺前面唔出聲一眶眼淚咁真係好睇

一開始仲諗住點解做到綜藝咁膠,點知知道左佢地已經死左之後就越睇越心酸

我都係呢到開始係咁喊… 金剛仲有講佢無咩大志,只係想養大個仔同埋同小儀一齊變老公公老婆婆…

咁多人喊,我又冇乜感覺,係咪我太冷血

我覺得最感動既最後敲窗果幕 即係小馬以後都可以係短短車程入面同佢老豆老母相處

佢敲車門個下真係估佢唔到但之後又會哦一聲明哂:佢地岩岩又經歷左個段回憶重頭黎過

對白好似又loop返去第一集
呢套野應該用日劇模式黎做
而家事件同事件之間既連接位好多冇用既劇情
搞到唔夠緊湊

雖然唔鍾意TVB但呢套野算係做得幾好,應該讚既
小儀金剛 係咪即係好似平行世界咁,每日都過著唔同嘅生活、講唔同嘅嘢(搭阿仔架的士),但最尾都係離不開決定論嘅結局,經歷一次火災,無限輪迴
但其實每日喺佢哋眼中都只係同一日。
小儀金剛 係咪即係好似平行世界咁,每日都過著唔同嘅生活、講唔同嘅嘢(搭阿仔架的士),但最尾都係離不開決定論嘅結局,經歷一次火災,無限輪迴

火災完應該冇得上的士 當我冇講過
有冇巴打解釋到loop呢樣嘢? 係咪好似dr strange咁困咗喺個特別嘅時空度?
http://s.fanpiece.com/Dq2dd7d

終於推到有人數d伏線

火災完應該冇得上的士 當我冇講過
有冇巴打解釋到loop呢樣嘢? 係咪好似dr strange咁困咗喺個特別嘅時空度?

火災完都可以上 佢地再重生 唔係普通鬼

終於推到有人數d伏線

神作

終於推到有人數d伏線

神作

其實呢個係咩網黎...
成日喺連登見到某啲po後就出文講...
條橋係幾好,但我想問
佢兩個點俾的士錢
居然咁多正評 好好睇?
條橋係幾好,但我想問
佢兩個點俾的士錢

樓上有巴打話 小馬話近唔收錢 請食麵ok

邊有可能次次都唔收咁誇張
佢地一直有坐,小馬淨係食過一次麵
再講,佢地未熟之前都應該會收過錢啦
一集上神枱
唔知馬國明會唔會因為呢套劇做視帝
一集上神枱

為左呢集鋪左十集
要做到呢個效果
唔係一集咁簡單
如果我話覺得刀削麵唱首主題曲幾好聽會唔會比人屌

唔會
有亞視鵬 下雨 碎魚條仔 膠泳

馬明捱左咁多年,希望tvb會俾佢攞
signal wong再等吓先啦

唔會

唔記得仲有訊號王
真係估佢唔到
金剛小儀 會整喊大家

小儀話媽媽會一直係到保護馬季

講得出,做得到

小儀同馬季仔

佢地越做得天真,就越似7-80年代既人
講野越肉麻,同後面馬季知道左之後既感受對比就越大
岩岩揸的士嗰幕,後面講「我剩係想同你一齊變公公婆婆」,馬季喺前面唔出聲一眶眼淚咁真係好睇

一開始仲諗住點解做到綜藝咁膠,點知知道左佢地已經死左之後就越睇越心酸

我都係呢到開始係咁喊… 金剛仲有講佢無咩大志,只係想養大個仔同埋同小儀一齊變老公公老婆婆…

咁多人喊,我又冇乜感覺,係咪我太冷血

我覺得最感動既最後敲窗果幕 即係小馬以後都可以係短短車程入面同佢老豆老母相處

係!開頭以為佢老豆老母了咗心事以後都唔會再出現
琴晚睇到都覺得好sad
雖然金剛小儀平時係搞笑藝人但係做慘情戲又無違和 都幾勁

一開始套野未播 睇左呢套野個預告定唔知MV
見到啲特效、哈囉喂造型
再睇埋維基啲人物設定。。
已經覺得呢套野=

點知又幾好睇
真心希望特效方面可以有長進
套野可以更高質的

唔知會點講馬明既身份 既期待又怕受傷害

因為搵金剛同小儀做串星,
所以完全無諗過係感人位!
仲要係馬明走豆老母

唔會

唔記得仲有訊號王

其實訊號王係chok,
即係之前林峯咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞