降魔的(柒)

1001 回覆
154 Like 30 Dislike
今日馬明話急屎拒載個條友係咪伏線角色
值得一提,《降魔的》是TVB首部經「重重有賞」計劃而衍生出的電視劇,該計劃是由無綫的員工自發性提供原創故事橋段,並獲接納及開拍成劇集[2]。

d編劇炒得
其實套劇太短,伏線多角色又多,女主角可以成兩集無出現過,下集又講超渡老豆老母,韋家雄又似有伏線,又未講芷若點,仲要打黑警,好心咁撚高質就做夠50集啦

做50集好拖

依D神鬼劇好難做到50集
外國果D都要分season唔同大佬先得

港劇編劇根本無能力寫咁長既劇,純粹拖劇同置入廣告
cut走無謂劇情走季度劇路線先會有進步
如果降魔的cut走頭5集,應該更好

使徒行者 30集
真係好拖

TVB既劇真係只能夠20集以內
有咩方法可以推到馬明做視帝
有冇巴打真係cap d片上fb 再加埋馬明神演技既topic 之後周圍share

好正,講緊深井裕記燒鵝第一代老板夫婦鬼故事

原來係真人真事

都幾轟動吓

應該係啦 除非唔係
套劇應該做30集啦,感情線深刻d,降魔又多d fit晒

好睇呀套野,晚晚追

得20集
好正,講緊深井裕記燒鵝第一代老板夫婦鬼故事

原來係真人真事

都幾轟動吓

應該係啦 仲要搵韋家雄做
對上一次完左場都繼續推係咪忠奸人?

應該係 但真係好難講 會長洪永城都有

謝繼聰講完數d劇情開始出事

應該係人黎既,見佢上左第二部的士
套劇應該做30集啦,感情線深刻d,降魔又多d fit晒

好睇呀套野,晚晚追

得20集

如果套野有30集

只會多左10集 三角戀/無聊劇情

你以為會多10集 降魔劇情??

應該係EU?
最後個個都無晒遺憾升晒天
又變番路平安孤獨終老

有蔣志光陪佢

應該係EU?

EU個結局真係
早前,無綫特為《降魔的》舉行開鏡拜神暨《重重有賞》頒獎儀式。席間,電視廣播有限公司副總經理(節目及製作)杜之克先生將一萬元獎金頒發予得獎者:品牌傳播科副策劃李松年先生。

鳩估
韋家雄 係警察
頭先叫追住前面架車

可能前面架車有 智雯屍體??

如果馬明有追上去............
其實睇番, 出咗三條親情線
劉老師
心姐
金剛小儀
三條線都好正
值得一提,《降魔的》是TVB首部經「重重有賞」計劃而衍生出的電視劇,該計劃是由無綫的員工自發性提供原創故事橋段,並獲接納及開拍成劇集[2]。

d編劇炒得

提供橋段

再加編劇姐
又變番路平安孤獨終老

有蔣志光陪佢

睇預告, 蔣志光都死

見到佢變光升天
又變番路平安孤獨終老

有蔣志光陪佢

結果應該係馬明送黃智雯上西天,片頭喺馬明的士上面應該就係佢

鳩估
韋家雄 係警察
頭先叫追住前面架車

可能前面架車有 智雯屍體??

如果馬明有追上去............

隔咁耐先運條屍走??
怪唔知得佢話鐘意睇狂潮
仲話珍珠奶茶剛剛係台灣流行無耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞