Apple pay 嚴重漏洞,用家隨時被盜取餘額

1001 回覆
6 Like 227 Dislike
本來諗住同老婆一齊出7plus
聽樓主講原來apple pay 咁危險咁多漏洞
都係唔買啦

買左死全家
都係唔買啦

巴打你精神分裂?

分你老母,我真心想出7plus
但樓主講到似層層原來apple pay 咁危險,真係要諗諗先
其實係咪報得警
其實係咪報得警

盜用他人信用卡
當然報得
全寶藍都唔識真係比番部機人啦
做打手都唔夠,仲要學人做賊
根據第200章《刑事罪行條例》第161條,「有犯罪或不誠實意圖而取用電腦」,是刑事罪行。

第200章《刑事罪行條例》第161(1)條列明:

任何人取用電腦——

意圖犯罪;
有不誠實意圖而進行欺騙;
目的是為了不誠實地使自己或他人獲益;或
不誠實地意圖導致他人蒙受損失,
無論是在他 / 她取用電腦時或在往後時間,有上述的意圖,都是違法。如果經公訴程序定罪,最高可被判入獄5年。

法庭會問兩個問題,去評定被告是否不誠實:(1) 一般合理和誠實的人,會否視被告的行為是不誠實?如果問題 (1) 的答案為「是」,就要問 (2) 被告是否知道自己的行為,會被其他人視為不誠實?如果問題 (2) 的答案同樣為「是」,在法律上,被告就會被認定是不誠實,無論被告認為自己的行為是否誠實,已無關重要。

獲益或損失不一定是經濟上的獲益或損失。第200章《刑事罪行條例》第161(2)條列明,「獲益」或「損失」不只是理解為金錢或其他財物的得益或損失,亦包括暫時性或永久性的獲益或損失。

我唔知你樓上個位巴打係你分身定點,全寶藍如果佢因為你虛假陳述而導致佢唔買,即係你已經犯左以上條例!我想問你而家係偷左人手機定你虛假陳述?
樓主報左警未?
都係唔買啦

巴打你精神分裂?

分你老母,我真心想出7plus
但樓主講到似層層原來apple pay 咁危險,真係要諗諗先

無錯
##fatc
我老婆3台合約就到期,我地兩部6plus 粒電都開始打柴
本來想換2部7plus,但因為樓主既言論令我對蘋果既產品完全失去信心

希望樓主或apple 盡快澄清到底apple pay 有無樓主講既安全漏洞
否則我地都係轉用其他品牌既電話算啦
樓主智障
無知一問,香港有個台叫shinetown?

有,信京電信,MVNO嚟
以後唔用apple pay 了
我老婆3台合約就到期,我地兩部6plus 粒電都開始打柴
本來想換2部7plus,但因為樓主既言論令我對蘋果既產品完全失去信心

希望樓主或apple 盡快澄清到底apple pay 有無樓主講既安全漏洞
否則我地都係轉用其他品牌既電話算啦

係呀!我全家都係用apple 我地好驚呀
而家全寶藍盡快澄清究竟係佢偷機 定 不誠實使用電腦
真係好想佢俾個答覆我地
酒水已備
樓主揾左apple有解釋未
又話馬上有senior聯絡你
蘋果真係垃圾
全部都係demo假卡

此post已完

你整黎睇下
岩岩 Contact Apple Support佢地光速話搵個Senior打比我 睇黎唔簡單

樓主呢
全部都係demo假卡

此post已完

你整黎睇下
岩岩 Contact Apple Support佢地光速話搵個Senior打比我 睇黎唔簡單

樓主呢

樓主好撚唔簡單
蘋果真係垃圾

跟住佢話香港既Support 過左Office hour
Apple用心險惡!請埋全藍寶呢啲打手曲線整臭google android 個名!

Apple 可恥
蘋果真係垃圾

我凌晨三點打過比蘋果support
柒寶條友up得就up
蘋果真係垃圾

柒寶條友up得就up

+852 2112 0099
You sure?

柒寶條友up得就up

+852 2112 0099
You sure?

咁你今日無打?
快啲而家打喇,在線等你呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞