[睇書撚] 香港異類人仕研究 V

487 回覆
100 Like 6 Dislike
夏目漱石有無推介?

你聽下

http://podcast.rthk.hk/podcast/item_epi.php?pid=671&lang=zh-CN&id=97960

我悟性低,上幾個星期睇完三四郎都唔係好知發生緊咩事

先睇《少爺》可能會好D
村上春樹fans可以留意佢的刺殺騎士團長正體中文版會係12月中旬推出,序言同樂文都有預定計劃,可以睇睇
睇左偷書賊一半,都仲係覺得好悶喎師父
村上春樹fans可以留意佢的刺殺騎士團長正體中文版會係12月中旬推出,序言同樂文都有預定計劃,可以睇睇

最近睇左國境之南太陽以西,開始對以前嘅野有少少釋懷 依家睇緊世界末日與冷酷異境,諗緊訂唔訂刺殺團長

小弟之前書post都講過

俾on9樓主呃左

俾on9樓主呃左

後半好啲既

佢應該係想用'故中故中故⋯⋯'咁講故事同解謎嚟營造'歷史感'

受唔受就見人見智

俾on9樓主呃左

後半好啲既

佢應該係想用'故中故中故⋯⋯'咁講故事同解謎嚟營造'歷史感'

受唔受就見人見智

唔鍾意個敘事手法
下下講個結局先好無癮
同埋用死神角度敘事好中二
有無巴絲睇過便利店人間

俾on9樓主呃左

後半好啲既

受唔受就見人見智

唔鍾意個敘事手法
下下講個結局先好無癮

每個人鐘意既書都唔同
一睇岩岩本雜食就知我同你唔同類

俾on9樓主呃左

後半好啲既

受唔受就見人見智

唔鍾意個敘事手法
下下講個結局先好無癮

每個人鐘意既書都唔同

係既

俾on9樓主呃左

後半好啲既

受唔受就見人見智

唔鍾意個敘事手法
下下講個結局先好無癮

每個人鐘意既書都唔同

係既

我係正常人,你係ON 9
唔通真係個名令到冇人入黎

似係

邊有咁多人睇書丫

差唔多啦,就算真係日日睇都無咁多野講啦

認同
反而如果書po 成日有人讀書先奇怪
好多時睇完一本書未必即時有感受
反而要時間沉澱完先感覺到
同埋要睇完一本書都要唔少時間
但睇完嘅得着又必須係可以宣之以口嘅

keep住每日睇幾頁書,本應有好多感受產生嘅
但書嘅作品數目、種類咁多,除非睇既係超大路既作品,否則係度搵到知音,細心欣賞同一部作品而又有共鳴既巴打唔會好多,所以都好少係度詳細分享讀後感

俾on9樓主呃左

後半好啲既

受唔受就見人見智

唔鍾意個敘事手法
下下講個結局先好無癮

每個人鐘意既書都唔同

係既

我係正常人,你係ON 9

好耐無睇過好好睇既小說
人類大歷史好好睇
好多年未試過睇書睇到停唔到

神書啦直頭
上左連登仔書list
人類大歷史好好睇

神書啦直頭
上左連登仔書list

每個chapter都有inspiration
好爽 睇到扯

我睇得最high係農業革命
人類大歷史好好睇

神書啦直頭
上左連登仔書list

好爽 睇到扯

認真,除左你,依本書係街度我都聽過唔小人吹奏
留名
人類大歷史好好睇

神書啦直頭
上左連登仔書list

好爽 睇到扯

認真,除左你,依本書係街度我都聽過唔小人吹奏

咁你睇未
放棄左偷書賊
開波睇Silent Spring
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞