[睇書撚] 香港異類人仕研究 V

487 回覆
100 Like 6 Dislike
講睇書既話 推薦M.E Thomas 既Confessions Of A Sociopath。作者係法律教授, 好受學生歡迎, 但其實佢所做既一切都係manipulative; 佢表面上好關心學生, 實際上係無感。
攞嚟kill time唔錯
同埋幾好睇
個人覺得本書幾高質
見到d review話本書到後面變到好repetitive,巴打覺唔覺有呢個問題
花家姐 - 奇趣香港舊廣告

睇完依本,但係點解無咩感覺
連登名書
想睇hemingway, 有無話邊本入門好D
有冇啲好睇少少嘅書推介

咩都睇
三國演義 白先勇 村上 東野圭吾 松本清張 福爾摩斯 快思慢想 超級預測 投資書

冇乜邊本令我翻睇
中意咩類書?
我list𠴱啲都ok 但未算好睇到一睇再睇
如果頂得順節奏慢少少,三浦紫苑都唔錯,政與源同強風吹拂都相當唔錯
呢個唔識 研究下先
政與源
其實一直睇書好少會喺街睇 咁嘈點集中同思考
最近想買kindle睇書
本身一直睇開實體書
但實體書實在太煩 由奇呢d潮濕天氣 好易有d書蟲? 我都唔知係咩黎 仲細過蟻好多
睇睇下書會見到d勁細隻既野係到爬
btw 想問下 kindle會唔會好多繁體書都無?
書櫃有冇擺防蟲珠啊

amazon只有大陸同外國(英文為主)書,港台未開舖
繁體書要上Kobo, Google買,轉格式再入返落kindle。如果淨係睇繁體書,可以考慮下用readmoo出嗰部機
請問ching邊到有得賣readmoo部reader??
readmoo官網,可以加運費寄到香港

第二本村上既小說

你地之前講最好睇個本係邊本

第二本村上既小說

你地之前講最好睇個本係邊本
個人認為1.海邊的卡夫卡 2.多崎作、1q84
長篇好睇啲
我印象中依度D人之前係咪推介咩世界未日個本
世界末日興冷酷異景都正啊
長篇都有返咁上下,
刺殺騎士團長就可能要再沈澱下先評價到
睇完佢挪威同依本有小小鐘意左村上
下本一係世界未日,一係1Q84
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞