[Switch] [Zelda:BotW] 薩爾達傳說:曠野之息 (14) 2018年初更新中文字幕

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
我係外圍用傘飛入去
係咪要正正經經係地面拎住火武器/火把入?
睇地圖
有個位係入口
要由嗰度入
我會爬山轉返爬山裝 上到去又轉返忍裝
想問係咪個個都有玩master mode? 有中文想重玩一次, 但又覺得master mode 會好撚難打 考慮緊普通定master好
我master mode完新手任拎面具碌過去算
早期遇到黑怪根本打唔郁
火箭都得
我玩日文normal完左一次,依家中文開始master mode
岩岩開始見到藍怪都打唔入,仲要識回血,CLS 搞到唔會好似NORMAL咁係唔係都衝去打人
喺中文mode啲英文同數字字體好撚柒
之前已經洗定master mode個save準備重玩
而家想再玩嘅興致冇咗一半
Master mode 其實係咪避得就避直到開夠心同氣會好啲
想問下你地點賺錢 岩岩玩到入村 套忍者裝成1800蚊 完全冇錢買
我一開始拎寒服去滾雪球同賣下礦石 多返D錢就買箭刷雷龍
邊到黎
一拎就去? 但夠暖咩
唔係要2件防寒先夠咩

咁可能係我記錯 應該係賣礦石賺錢去鳥人村買防寒服先去滾雪球

btw 滾雪球係HEBRA TOWER附近
成個Hebra area都要二級防寒
不過雀村其實算易去,分分鐘係四隻獸最易
儲錢買一件著,再加火屬武可以上山
雪山區仲有好多大隻動物,做低一隻會出兩三塊大肉
五塊煮做一碟賣到四百幾

響火山爆礦石都ok,幾步路就要有一舊
用sensor target左會幾易搵
打獵
煮5肉賣
賣礦石,魔物素材
執多啲蘋果同素材,整成料理嚟賣
(4-5個蘋果整成一個燉水果最方便,一個可以賣30-50)
btw其實我初段都冇買忍者裝,只買左一件盔甲加下防,中期先返轉頭買
買條普通褲+英條服就夠
係,中文字真係幾怪,最重要係轉左中文就唔知點search攻略 決定今晚轉返日文
我打左兩隻神獸都未買 成日著爬山裝
今晚買返先
英傑服要睇一個回憶再搵呀婆拎
唔計入沙漠同火山兩個城市,一套防寒服就夠做
睇巴哈直播見到唔係用細明體/標楷體心諗謝天謝地
點知就死喺啲英文同數字度
邊到睇 點拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞