諗極都諗唔明,究竟艾斯係點死?

230 回覆
416 Like 27 Dislike
所以後尾一定係薩波對赤犬

薩波又要比赤犬一拳ko?
艾尼路先最勁
閃電嘅速度

艾尼路行完偉大航道
拎埋one piece
再兜返轉頭殺哂路飛全家
條懵撚都未反應得切

仲有毒毒果實
設定上 一放技
四皇加埋都唔夠死

呢套垃圾 任佢鳩噏

講起艾尼路
據作者解釋路飛是橡皮人,橡皮不導電,所以路飛能夠物理攻擊艾尼路
然而....

???

漫畫同物理邊會夾
質量守恆能量守恆咩都無視晒
忽然拎中間個位黎執正佢
咩都唔會講得通㗎喎

可能倒汽油落自己度變藍火呢
Btw 樓主可以諗下熔岩既能量大小
熔成液態既岩石要用既能量唔係得夠高溫度就燒得成
劇情需要
唔好問咁多
艾尼路先最勁
閃電嘅速度

艾尼路行完偉大航道
拎埋one piece
再兜返轉頭殺哂路飛全家
條懵撚都未反應得切

仲有毒毒果實
設定上 一放技
四皇加埋都唔夠死

呢套垃圾 任佢鳩噏

講起艾尼路
據作者解釋路飛是橡皮人,橡皮不導電,所以路飛能夠物理攻擊艾尼路
然而....

???

之前討論過類似嘅嘢
被人話我係齊木楠雄入面個燃堂

薩波武裝色用得咁勁,實好打過條二世祖啦
紅髮斷手冇得兜啦, 但赤犬講到話佢D火勁D咪勁D囉, 根本冇話我地既物理係ONE PIECE通用。

氣泡包船潛10000米?

USOPP比人打到ON9唔死?

SANJI 空島硬食雷又唔死?

輕鬆睇啦
紅髮斷手冇得兜啦, 但赤犬講到話佢D火勁D咪勁D囉, 根本冇話我地既物理係ONE PIECE通用。

輕鬆睇啦

其實赤犬點樣打撚死艾斯都冇問題,係赤犬講句咁嘅嘢搞到有bug解唔到。簡簡單單話艾斯廢咪算囉,係尾田要戇鳩鳩懶型加句嘢落去

如果計算埋高壓和岩土成份
質量上又的確比火焰高

假設雙方為自然系能力者,排除元素化後屬性剋制的因素﹐
假設雙方元素化後係單純以能量作為基礎去對碰
赤犬能夠碰贏艾斯,聽落又幾合邏輯

我之所以講「排除元素化後屬性剋制的因素」
係因為在屬性上 岩漿並唔會剋制火焰
反而有利火焰力量的發展
之但係赤犬就唔應該講「燒盡火陷」,
而係講 我要與你硬碰,以能量較高質贏過
補充﹕我簡單一句總結上述論點

岩漿要燒盡火陷係物理上並唔符合邏輯
劇情需要
艾斯唔死 路飛唔會醒
利申 純代入劇情討論 非理性
補充﹕我簡單一句總結上述論點

岩漿要燒盡火陷係物理上並唔符合邏輯

咁只能怪赤犬冇讀physics唔知自己贏既原因
所以 打和啦

輕鬆睇啦

其實赤犬點樣打撚死艾斯都冇問題,係赤犬講句咁嘅嘢搞到有bug解唔到。簡簡單單話艾斯廢咪算囉,係尾田要戇鳩鳩懶型加句嘢落去

因為艾斯要擋住果拳
自然化左擋唔到
因為艾斯要擋住果拳
自然化左擋唔到

但佢無自然化到點解會有火?
紅髮比海王類咬手個單 我教尾田點兜啦
之後畫返個隻海王類係至勁個幾隻咪得
劇情需要
艾斯唔死 路飛唔會醒

講到路飛好似醒左咁
劇情需要
艾斯唔死 路飛唔會醒

講到路飛好似醒左咁

艾斯唔死
甚平點會屌撚醒佢仲有同伴啊
佢係為左同伴而修行
佢唔醒又點撚樣變勁
佢貪玩性格就不嬲架啦

輕鬆睇啦

冇嫁, 你接受到佢咁多野, 包括marco藍火又唔係火, 點解接受唔到赤犬D火真係高溫D呢?

都講左我地既物理應用去佢個世界根本唔公平, SABO之後用黑色/彩虹火成個燒死赤犬又要各位物理JJ交代咩?

可以捉既BUG 其實就只有紅髮明明好7勁, 計時間應該有霸氣, 但比新手村BOSS 咬左隻手, 呢D 跟足佢劇本仲有問題既位,先叫做BUG
紅髮比海王類咬手個單 我教尾田點兜啦
之後畫返個隻海王類係至勁個幾隻咪得

路飛出左海幾年就變到咁勁,可能十年前紅髮同巴基一樣咁廢,十年間由廢柴變四皇都唔係無可能,要兜都兜到既我諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞