諗極都諗唔明,究竟艾斯係點死?

230 回覆
416 Like 27 Dislike
火最高溫度是2500, 但唔代表艾斯的火係2500度, 可能只有100度都唔出奇。

我簡單舉過例
假設有兩個容器
一個裝有1公升的水 一個裝有100毫升的水
如果將1公升水倒進100毫升的水的容器
該容器內是否等於1公升水?
100毫升的水會消失了嗎?

火亦同是道理,就算艾斯只有100火,你將1000火打進艾斯體內,只是增加艾斯火焰的溫度。

可能用火打艾斯就無事, 但當時, 艾斯被成個溶岩拳打穿左, 個肉體防火但唔防石。

呢個解釋唔錯,艾斯本身就係火既化身,艾斯比火燒死同青雉比莫奈凍死一樣咁荒謬
火最高溫度是2500, 但唔代表艾斯的火係2500度, 可能只有100度都唔出奇。

我簡單舉過例
假設有兩個容器

火亦同是道理,就算艾斯只有100火,你將1000火打進艾斯體內,只是增加艾斯火焰的溫度。

調番轉諗,如果得1小撮火,比成座山咁大既熔岩責落黎,咁究竟係熔岩令火更旺盛,定火焰會被熔岩吞沒,成為熔岩既一部分?

假設係一瞬間一大堆岩漿吞沒一小撮火陷
將衝擊力和質量計算落去
火焰好大機會因為缺氧而熄滅
所以根據其講法如果赤丸用大量岩漿包圍艾斯缺氧致死會更加合理
仲有一個解釋就係赤犬本身勁過艾斯 果實運用得更好

我簡單舉過例
假設有兩個容器

調番轉諗,如果得1小撮火,比成座山咁大既熔岩責落黎,咁究竟係熔岩令火更旺盛,定火焰會被熔岩吞沒,成為熔岩既一部分?

呢個係你cut左佢氧氣喎

你試下唔係壓落嚟係火丟上去,係火會更旺
義字行頭衝動無腦嘅MK仔

我簡單舉過例
假設有兩個容器

呢個係你cut左佢氧氣喎

你試下唔係壓落嚟係火丟上去,係火會更旺

艾斯衰on9 ,mk仔性格EQ低
當pkm咁睇,岩剋火

火鋼?
即係艾斯係一個好撚廢既ON9仔囉 咁簡單
理性討論漫畫好癲

呢位巴打,我非常同意,但唔知點解我笑左

正評我比既

痴撚線
人哋用生命值硬接
講乜撚野火熱定熔岩熱
你個火啲燃料係邊撚到黎呀?
燒空氣呀?無燃料點燒呀?
睇OP都講科學?無野呀
艾尼路先最勁
閃電嘅速度

艾尼路行完偉大航道
拎埋one piece
再兜返轉頭殺哂路飛全家
條懵撚都未反應得切

仲有毒毒果實
設定上 一放技
四皇加埋都唔夠死

呢套垃圾 任佢鳩噏

你不如話一個苦無插得中既話一野打撚死班啦,都要打得中至得架

btw悟空又真係俾手槍仔射死,所以其實你冇錯
樓主個名,係咪睇開小說
一句講曬劇情需要
佢勁唔勁係一回事,但如果唔係救路飛佢唔會死
艾尼路先最勁
閃電嘅速度

艾尼路行完偉大航道
拎埋one piece
再兜返轉頭殺哂路飛全家
條懵撚都未反應得切

仲有毒毒果實
設定上 一放技
四皇加埋都唔夠死

呢套垃圾 任佢鳩噏

講起艾尼路
據作者解釋路飛是橡皮人,橡皮不導電,所以路飛能夠物理攻擊艾尼路
然而....

???
我們可以只以目視的方法概估出火光的溫度:

紅色(200℃-350℃)

橙色(350℃-460℃)

黃色(460℃-570℃)

黃白色(570℃-740℃)

白色(740℃-1150℃)

藍白色(1150℃-2500℃)

藍色(2500℃以上)。

呢個溫度似係色溫喎
即係鐵燒到2700k就係橙黃,6500k就係白色

單純火嘅話燒嘅介質唔同就唔同色咖啦,都唔關溫度事
咁係因為尾田覺得火太容易接觸到,無熔岩咁高高在上
所以感覺上覺得熔岩比火更熱,正如你唔敢掂熔岩,但敢去掂火機d火
簡單d黎講,係尾田戇鳩
諗起樓主盲撐四代火影就想笑
尾田要佢死咪死左
樓主個名,係咪睇開小說

真名上連登,夠吉士
諗起樓主盲撐四代火影就想笑

咪屈我,冇盲撐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞