《 我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信》 (2)

1001 回覆
737 Like 5 Dislike
早起的鳥兒有文睇
「嘩!」我嚇到彈起身,唔小心推開咗佢,搞到佢跌咗落地下。

「唔洗咁大反應呀⋯⋯你終於醒啦?」

「對唔住⋯⋯但妳鍾意用啲咁剌激嘅手法叫起身㗎咩?」

「唔係呀⋯⋯」她搖搖頭,好似有啲嘢想講又無講咁。

「唔係咩呀?」

「你琴日係自己入嚟瞓㗎?」

「吓?」

王胤瀅嘅眼神有啲閃縮。

「你琴日係自己過咗嚟哩間房瞓?」
live jor
唔可以搭車睇 因為好多篇都搞到我眼濕濕

感受到

btw你整啲wallpaper好靚

睇完呢句禁入去睇左 真係好靚
簡左2張黎用

Btw 留名
live
起身就有故睇嘅morning係good morning
「妳講咩呀?」

我望一望周圍,先明佢到底講緊咩。

我唔知由幾時,喺客廳瞓變咗係房間嘅床上面。

「唔係你搬我入嚟咩?」我問佢。

佢話:「我邊有呀。」

正常嘅,因為佢好似仲熟睡過我。

一陣涼意喺我背後竄過。
live jor
唔可以搭車睇 因為好多篇都搞到我眼濕濕

感受到

btw你整啲wallpaper好靚

嗚呀 多謝巴打
個女仔個啊媽想幫佢地有情人終成眷屬
早啊gaygay
個女仔個啊媽想幫佢地有情人終成眷屬

伯母:計劃通
「咁我係點入嚟⋯⋯?」

「我唔相信你會識入哩間客房。」王胤瀅若有其事咁話:「都話咗佢⋯⋯係度。」

⋯⋯

我哋行出客廳,枱上正有一袋生果。

「你而家信啦?」王胤瀅講。

我唔太明白⋯⋯

照計應該係一件無可能嘅事嚟。

返到郵局,我始終都諗唔明,就問下娟姐:「娟姐⋯⋯照計陰間嘅人係無可能上嚟搞陽間嘅人㗎可?」

「係呀,當然啦,你無聽你前輩講嘢㗎咩?」

「我記得我記得⋯⋯陰陽兩相隔,難越萬重山嘛⋯⋯只係咁但係點解會有人話,見到鬼㗎呢?」

「大多都係自己心有鬼咋掛。」

「如果真係發生咗一啲不可思議嘅事呢?」
幫手推
樓主要加速
「哩層⋯⋯」娟姐諗咗一諗:「我都無辦法解釋,不過人間係⋯⋯」

「係無鬼,只有陰間嘅人呀嘛,我明白嘅。」

只係我一直諗緊王胤瀅嘅案件。

係屋企發生嘅事,無論係我無啦啦去咗第二張床,同埋檯上面出現生果都好,的確好奇怪。

「總之聽你前輩講嘢就無死。」

「我知道,係佢救返我一生,我點會敢唔聽佢說話。」

「同埋⋯⋯哩排你都係小心啲啦⋯⋯」

「點解咁講?」

娟姐突然聲線壓到好低,靠近我耳仔講:「你都知你老細不嬲都搵緊方法慳錢㗎嘛。」

「但我人工都已經唔多啦畀佢壓到。」

「問題同另一個世界交流,洗費大嘛,就好似嗰對『門』。」

「我估佢唔會掛。」

「人呀,其實咩都做得出㗎,你唔好諗到咁美好。」

「嗯⋯⋯我都係處理好手頭上嘅事先再諗哩啲。」我望住王胤瀅寫好嘅信。

唯一嘅辦法,睇嚟真係要落一落陰間,睇下究竟發生咩事。
係咪條女夢遊炸
係咪條女夢遊炸

可能老母其實未死 然後送唔到信
推呀
真理之門
真理之門

會唔會係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞