《 我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信》 (2)

1001 回覆
737 Like 5 Dislike
留名
你問我人生有無最後悔嘅事,我諗真係有,就係帶咗佢嚟咗哩間。

「你⋯⋯知唔知哩度唔係任食㗎?」

早知帶佢去任食嘅就算。

再係咁我會破產,平時我自己都唔捨得食,一年都唔知食唔食到一次。

佢應該食咗我兩年韓燒洗嘅價錢。

「唔該,再嚟一碟生蝦同和牛呀,大份嘅。」

「你⋯⋯你仲食呀?」

佢隻手完全無停過,左手燒肉,右手拎筷子將肉送入口,抖著二郎腿,真係完美運用身體每一部分。

「你哋中文有句叫以形補形,我流咗2.8L嘅血,唔食返多啲嘢點得呀?」

「你需要補嘅可能唔係血同肉⋯⋯係腦⋯⋯」

「腦無咁好食。」

佢食到我真心覺得youtube個木下其實好小兒科,眼前係真正大胃王活現人間。

「究竟你係咩人,佢哋又係咩人?」喺佢食唔停時,我入正題。
木下
呢個故有潛質拍成電視劇

tvb不了

想係viutv播
留名!
pish
佢終於都停低手,安靜咁抹抹嘴,然後認真咁問:「你有無聽過瓦努阿圖哩個國家?」

我點點頭話:「就係『我想住嘅地方嘛。』」

佢接住繼續問:「咁你對佢認識有幾多?」

畀佢咁樣一提,我又真係唔瓦努阿圖太多嘢,除咗廣告介紹下佢之外,我就對佢一無所知。

「對唔住·⋯⋯我真係唔知。」

對人哋國家一無所知,好似顯得好無禮貌又無知識咁。

佢一臉失望咁講:「咁⋯⋯咁算啦,我唯有自己google。」

⋯⋯我拗斷咗隻碟。

「⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯你到底問嚟係做咩?」

「純粹諗起,好奇想知。」佢開始拎起手機google。

「咁到底你係嚟自邊度?」

佢終於放低手機話:「我喺嚟自非洲一個小國。一個啱啱經歷完政治同經濟動盪嘅國家。」
Live
屌,今日果兩篇都有笑點
好多文
繼續推
New post lm
Lunch 一live
lm
留名
「我地樓主出文不嬲又快又多。」我答左句自己都唔信既口號。

陰間見

一齊
好睇,live 左
呢個故有潛質拍成電視劇

tvb不了

想係viutv播

雖然太過FF
但我當係讚美 好開心
可唔可以扑暈我
唔想開會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞