[所謂何東精神...]其實何東都唔係好柒啫

273 回覆
730 Like 19 Dislike
睇完覺得和聲beat好撚型
幾時嚟返個兩大互片
睇完覺得和聲beat好撚型

其實覺得和聲 beat 唔柒嘅人係咪自己嗌過
意乜撚嘢境
唔通你拎段東坡詞出嚟 dem 就唔柒咩

冇用槍冇俾錢就迫到你做埋啲 on9 嘢
難怪香港咁多奴隸畢咗業做到隻狗咁

dem beat 意義何在?
咪又係人做你跟,唔做驚俾人杯
走出 comfort zone?博盡無悔?
人地玩音樂搞科企做義工嗰啲就話姐
明知件事係柒,然後豁出去柒一鑊勁
唔代表你好勇敢乜乜乜
只係你份人戇鳩
其實覺得和聲 beat 唔柒嘅人係咪自己嗌過
意乜撚嘢境
唔通你拎段東坡詞出嚟 dem 就唔柒咩

冇用槍冇俾錢就迫到你做埋啲 on9 嘢
難怪香港咁多奴隸畢咗業做到隻狗咁

dem beat 意義何在?
咪又係人做你跟,唔做驚俾人杯
走出 comfort zone?博盡無悔?
人地玩音樂搞科企做義工嗰啲就話姐
明知件事係柒,然後豁出去柒一鑊勁
唔代表你好勇敢乜乜乜
只係你份人戇鳩

Agger
其實港大果啲叫 dem cheers ,中大先係 dem beat
點解要dem beat
巴閉 叠馬 英雄主義囉
d詞柒撚到
一個dem beat既hku仔 同 一個ive毒撚 我寧願揀做前者

你都冇撚腦
一個有外冇內 和聲冇外有內
MIX埋一齊就好啦
其實文化呢啫,只要啲beat 唔好和聲咁柒,啲詞唔好煲粥我覺得其實可以。我唔鐘意,但我尊重,人地真係一齊比時間心機練到咁齊,你估易㗎咩....

利申:乜9樁都無上

和聲beat詞本身唔柒重幾有意思
係第一次片柒到落地核

利申:中大但非和聲
其實外國大學咪又有類似既野

唔覺有

利申: 讀英國top5其中一間, 排名高過HKU 十幾廿名. 唔洗酸
睇完覺得和聲beat好正
又霸氣用字又靚又押韻

和聲beat係逸夫人作㗎
睇完覺得和聲beat好正
又霸氣用字又靚又押韻

和聲beat係逸夫人作㗎

We are shaw the best of all
利申shaw
依家大學生形象低賤是常識吧
大家知唔知dem beat代表咩
就係一個現象,大學中學化 中學小學化 小學幼稚園化 幼稚園大學化
就係d 所謂的上莊文化整cheap晒成間大學形象 無晒學術氣息
香港年輕人真低賤 香港大學生更低賤
學人讀乜撚野大學呀 讀完黎咪又係on撚柒9咁
係外國讀大學
原全唔撚明呢d係咩文化
咁柒但佢地仲覺得自己好型
真係睇唔透
好熱血呀
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞