[所謂何東精神...]其實何東都唔係好柒啫

273 回覆
730 Like 19 Dislike
其實dem beat點黎?參考日本應援團?
其實冇問題
咪同中學4社啦啦隊一樣

果d起碼係幫人打氣
呢d自己鳩叫
睇到呢到好多人都入唔到大學
成陣酸味
其實一直覺得何東同埋著綠袍個兩隊1 d 都唔柒
反而比我感覺係
成班人讀書又得 (起碼入到hku)
玩又得 (綠袍仔擺明放低面子去搞gag)
仲要玩得咁認真
你估dem 到好似何東真係容易咩....
反而比我感覺係
仲要玩得咁認真

和聲d 詞係就係好
但柒在dem 得無咩力
個勢完全唔得
比我感覺唔投入

3. university hall
https://www.youtube.com/watch?v=kBpgHIp7aC8
好撚痴線 睇到30秒當贏

鬥柒嚟講呢段真係冇撚得輸

我真係唔敢睇曬
我覺得u hall d仔好毒好可愛
反而比我感覺係
仲要玩得咁認真

其實一直覺得大媽跳廣場舞1 d 都唔柒
反而比我感覺係
成班人老左仲郁得 (起碼仲跳到舞)
玩又得 (係西洋菜街擺明放低面子去聯絡)
仲要跳得咁認真
你估跳到好似大媽真係容易咩....
其實片入面果啲全部都係HKU垃圾hall

你睇st john, 沙宣三寶呢啲神科hall有無咁柒
反而比我感覺係
仲要玩得咁認真

反而比我感覺係
仲要跳得咁認真

Dem beat 係咪個個星期都dem?
好似大媽個個星期都跳?
係我就覺得有d 柒呀
但如果係一年一度既比賽我又覺得無咁柒

咩叫放低面子去聯絡
話佢地讀書又得 玩又得
其實係想講佢地唔係淨係識讀書而且好玩得
你以為綠袍佢地唔知而d 動作柒?
就係因為佢地夠玩得
先夠膽成班人係到dem 而個beat
而成班人咁認真dem 又dem 得咁齊咁好
就比人感覺幾搞笑 幾盞鬼
有咩問題
關你撚事

冇問題
ON9同柒到仆街咁解
話撚知入面D精英大律師大醫生做埋李+城呀
嘉+城哥做埋呢D弱智野都要俾人笑啦屌

窮撚思想,抵你一世冇位上

窮撚思想,抵你一世冇位上

條撚屌酸到 人地係HALL屌緊女佢仲上住THISAV 打飛松

笑撚左
唔使成度幫間hall洗底喎
性john wai lun hysan 做過幾多柒野唔洗又回帶一次掛
有無巴打睇過邪死人
反而比我感覺係
仲要玩得咁認真

反而比我感覺係
仲要跳得咁認真

好似大媽個個星期都跳?
係我就覺得有d 柒呀

咩叫放低面子去聯絡
話佢地讀書又得 玩又得
就係因為佢地夠玩得

Dem beat 呢樣老鬼留落黎既柒野都可以吹奏
用青春熱血黎包裝
又大聲又嘈到入lecture room
成班傻仔係到鳩叫
圍威喂咪覺得好盞鬼好好笑
成十八歲人成熟少少啦
個beat 都可以玩跳脫少少啦
口號都可以變成說唱架喎
你帶套鼓出黎fing 跳下舞 唱下歌 我就覺得無咩問題
但要格硬做d咁柒既姿勢出黎嗌口號
同出邊d大媽圍威喂有咩分別
玩唔玩得有好多種
點知班大學生就用左咁膚淺既手法去演繹
外人睇咪覺得你幼稚 蠢 柒 戇鳩囉
大個諗返起咪係黑歷史囉
反而比我感覺係
仲要玩得咁認真

反而比我感覺係
仲要跳得咁認真

好似大媽個個星期都跳?
係我就覺得有d 柒呀

咩叫放低面子去聯絡
話佢地讀書又得 玩又得
就係因為佢地夠玩得

Dem beat 呢樣老鬼留落黎既柒野都可以吹奏
用青春熱血黎包裝
又大聲又嘈到入lecture room
成班傻仔係到鳩叫
圍威喂咪覺得好盞鬼好好笑
成十八歲人成熟少少啦
個beat 都可以玩跳脫少少啦
口號都可以變成說唱架喎
你帶套鼓出黎fing 跳下舞 唱下歌 我就覺得無咩問題
但要格硬做d咁柒既姿勢出黎嗌口號
同出邊d大媽圍威喂有咩分別
玩唔玩得有好多種
點知班大學生就用左咁膚淺既手法去演繹
外人睇咪覺得你幼稚 蠢 柒 戇鳩囉
大個諗返起咪係黑歷史囉

從來無幫佢地包裝到青春熱血
咁你而家係覺得何東同綠袍dem beat dem 成咁係無新意抑或係有問題定點先?
綠袍就好似2011年dem 既
我唔知佢係咪年年都一樣
但我而家睇就覺得算有gimmick
年年一樣就緊係悶啦
你話加說唱...我唔反對加新野
你加得好咪得囉
但本身dem beat 通常講求要齊整要有氣勢
比較難加插你所講既元素
另外你本身又話佢地又嘈又盛
但你仲話要加套鼓落去...

簡單d 講
Dem beat不嬲係香港大學文化
我唔講佢應唔應該存在定點
淨係講何東 綠袍 dem 出黎既效果
我覺得相比起我自己見到既/上網見到既
已經算dem得好好
無大家講得咁柒

如果你有d 片係dem 得好既
最好香港學生啦
不妨share 出黎

笑撚左
性john wai lun hysan 做過幾多柒野唔洗又回帶一次掛

Wai Lun Hysan 做過咩柒野 真心唔知 快回帶

笑撚左

Wai Lun Hysan 做過咩柒野 真心唔知 快回帶

有冇人識呢位港大利希慎堂嘅魏諾言同學?
https://lihkg.com/thread/371566/page/1

偉倫堂男宿生偷拍三女宿生沖涼
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20120303/16122587

#2125"住左幾年沙宣紫hall(利x慎堂),真係好睇唔過睇_巷啲所作所為..."
https://m.facebook.com/HKUSecrets/posts/671225543078409

偉倫堂宿生燃點香薰誤燃窗簾 消防一度疏散宿生
https://m.facebook.com/hkucampustv/photos/a.280176058717764.63988.279926822076021/1214334198635274/?type=3
其實係做乜柒架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞