【統計】香港各論壇落廣告比較

335 回覆
1278 Like 63 Dislike
由呢個post可見,連登大部份人鐘意隨波逐流。見大部份人讚同樓主就覺得啱,根本冇用自己個腦諗過成件事
我覺得連登根本唔應該有廣告同收取過高費用,因為佢唔係一個原創論壇。樓主舉出嘅例子(香討、babycondom等 )全部係有原創性,而唔係其他論壇遷移過去。連登虛偽在於佢唔係原創,又落廣告,仲想收埋會員費用。無疑佢個app係整得幾流暢,但係你個本體始終係人地諗出黎。如果你話想收取番些少營運費用,係ok嘅,但根本冇資格收取過高嘅錢

1. 我想問原創論壇嘅定義係咩?
論壇嘅架構?分區分板嘅名稱?網頁嘅layout?
hkdiscuss, uwants, 5p都係用discuz依個系統, 咁佢地又係唔係原創論壇?
2.依家行嘅VIP制度唔係強制性, 都冇剝削普通註冊會員嘅功能
點解你可以講到俾人攞槍對住你逼你買咁?
3.你知唔知依家嘅LIHKG同以前嘅HKG+,LIHKG係有本質上嘅不同唔再只係一個APP咁簡單?

佔左成50%都少 吹鳩漲

連衛兵 盲嫁 體諒下好冇

唔係計成頁?
Pish
簡單舉例

$188 買個pubg都係呢個錢
加上開發成本 人力物力 pubg點都係貴過lihkg
加上人地係買一次就得
你同我講每年俾 仲要係特價 得啖笑

唔係話唔好收費,而係個價可唔可以合理啲
唔係話唔想支持,但你一黎就188特價
代表第時會變原價?
推比班盲毛睇
你依個PO一開熱門就見到
果個高登PO熱門最底
你地自己諗下連狗幾陰濕
至於廣告,人地BETA版無廣告添啦

笑撚左 當年係高登宣傳連登就即比人bam
依家係到屌高登post上唔到熱門頭幾
你個龍門搬到上太空wo巴打
Beta冇廣告 講到之後就一定冇廣告咁 好醒啊你

林早洩條仆街一定加堆廣告落去
用電腦上高登係要開adblock先順

開埋adguard會load得快啲
屌 又spin 撚左去廣告
講撚左幾多次你收錢唔係問題
但係
1)收錢方式好有問題 點解要繞過ios/android?
2) 一年188係貴到離譜 又冇加其他特別function 人地spotify 一年family pass 都仲平過佢

未睇晒成個post
不過想問個問題先

點解一定要經ios/android?
之前聽其他人講咩想賺埋咩30%
乜你好想俾30%其他人賺?

188貴咪唔好買lor
又唔係生活必需品
有咩好屌
你話衣食住行依D影響民生就唔屌唔得je
返紅登就不了
繼續支持連仔
一見有咩依郁班打手就出哂黎
高登以前網頁版廣告又動畫又聲音、load撚到閪咁、load完先出留言就唔過份

連登有幾格Google廣告就係賺到盡俾人日屌夜屌

因為連登對啲中國人會員太好,識尊重佢哋,中國人你唔恰佢佢會睇你唔起好撚犯賤
仲有人話連登多廣告
唔俾又唔會上唔到嘅覺得貴咪唔好俾囉

講到好似人地唔洗比錢出黎run0成本cap水咁

一個好用嘅app比小小錢出黎支持吓都叫人回家

返去比呀糟撚狗咁撚不了
高登以前網頁版廣告又動畫又聲音、load撚到閪咁、load完先出留言就唔過份

連登有幾格Google廣告就係賺到盡俾人日屌夜屌

因為連登對啲中國人會員太好,識尊重佢哋,中國人你唔恰佢佢會睇你唔起好撚犯賤

呢點真,成班狗奴才黎,尤其係上年用IPHONE 果班,仲記唔記得突然冇左HKG+ 後你地冇得上網好似喪父喪母咁,係呢度比左個方舟你班人,所以基本上用IPHONE 既人紅登同LIHKG應該係一D關係都冇,
訓左冇睇
有真正既理據反駁未?

唔係計成頁?

其實你地啲on9 話廣告佔得多係點計
碌下碌下都唔撚覺有廣告添
好似你咁特登hold住咁既畫面
話佔超過50% 你個腦裝屎架?
定你個apps淨係可以碌上面個行留言
下面啲廣告fix架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞