【統計】香港各論壇落廣告比較

335 回覆
1278 Like 63 Dislike
哩排好多人討論連登廣告問題
好多人話連登多廣告,但明明記得以前上舊登果陣咪仲多
以前未出VIP d人就話一定唔會出因為廣告錢仲好搵,到出左之後大家就屌貴
講真你覺得貴咪唔好買,覺得多廣告咪照用adblock,覺得低質咪唔好上

見到格離post有人比較高登同連登廣告
我就順便做左個全面d既統計,睇下香港各討論區廣告情況
無AN機所以淨係統計到iPhone同網頁,有巴打有興趣可以幫手補完

結論就係連登幾乎係各部份都係落得最少甚至無落廣告
反而令我驚奇既係,網頁版高登係題目同文章頁面比其他所有論壇既廣告比例都要多
真係唔知邊個先係賺到盡

BTW連登之前我試過一次搜尋有重疊廣告
琴日更新發覺所有會員搜尋果陣直情去埋廣告
以我觀察就係一有廣告問題admin都會上水問下bug情況之後下個版本就會改返
留名等睇hater post廣告bug圖之後話連登廣告最多
唔係迫不得意都唔會睇香土同babycondom,啲廣告真係睇到扯火

高登網頁版主題表廣告面積佔左40% 唔去計下數都唔知咁跨張
仲多過香討bk

連仔都學人落下啦 寵壞哂班仆街
hater 俾完負皮唔出聲 唔係識貼圖好威威架咩
有冇計埋廣告敏感度?
連登啲廣告敏感到跌粒塵都會入到去
有冇計埋廣告敏感度?
連登啲廣告敏感到跌粒塵都會入到去

巴打計俾我睇 我加返落去
廣告根本無影響閱讀,似係班高登仔黎搞事

咁又唔係呀,有時又真係會hi到

班仆街身在福中不知福,連登已經係全港最少廣告論壇

中小學生發窮惡啫 幾日後見多人sub咗佢地咪又無咗件事
依家出哂統計叫佢地點落台呀

中小學生發窮惡啫 幾日後見多人sub咗佢地咪又無咗件事
依家出哂統計叫佢地點落台呀

駁唔到
真係數據最實際

連登已經算簡潔
留名睇真假
留名睇真假

數數目都有得假
識出聲嘅廣告有冇數
留名睇真假

自己去數下咪知
盲反撚選擇性失明 咁耐都仲未有人入嚟搏咀
識出聲嘅廣告有冇數

望遠係格離post話上個月個更新改左
btw我從來都未遇過
Data is beautiful
5毛post,唔好推
班打手唔入黎吠啦?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞