IT界討論區: 走定唔走 (17)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
寫code都要on call

狗都唔屌

一隻識寫code的user support 狗

問條stat/ml問題,
假設我公司開左個網站,落廣告宣傳咗一年左右,佢就想估計下兩三年後既人流
可以點估? 係咪要assume人數跟某個distribution先?any keywords?
假設我公司開左個網站,落廣告宣傳咗一年左右,佢就想估計下兩三年後既人流
可以點估? 係咪要assume人數跟某個distribution先?any keywords?

咁得唔得,逐個月計人流,睇增長率 linear 咁估上去?

增長率decay respected to time

狗都唔屌

其實都幾多公司都拎 support mobile on call
做金融/銀行應該無走雞

狗都唔屌

其實都幾多公司都拎 support mobile on call
做金融/銀行應該無走雞

IT狗真係慘

增長率decay respected to time

有兩年exp 其中一年係placement,
而家轉工 有一份offer 比我21k perm
上一份係19k 你地覺得如何 個加薪程度

轉工加得10%左右你自己接受到咪得
除非做三幾個月就轉
>1年轉起碼叫加20%

佢已經叫我下星期一番工 但味簽contract
黎緊今個星期仲有兩個 interview 睇下點先
果份in 如果有消息 一定高過而家呢份 23k 同 27k
加得10% 但有福利同perm 上面兩份係secondment

:- 各位巴打 仲有冇其他意見
有兩年exp 其中一年係placement,
而家轉工 有一份offer 比我21k perm
上一份係19k 你地覺得如何 個加薪程度

轉工加得10%左右你自己接受到咪得
除非做三幾個月就轉
>1年轉起碼叫加20%

佢已經叫我下星期一番工 但味簽contract
黎緊今個星期仲有兩個 interview 睇下點先
果份in 如果有消息 一定高過而家呢份 23k 同 27k
加得10% 但有福利同perm 上面兩份係secondment

:- 各位巴打 仲有冇其他意見

你咪同佢講有私人嘢要搞
想再遲一至兩個星期先返工
間公司應該唔會真係咁等人用姐
通常都無咩大問題
今日大家放幾點呢
今日大家放幾點呢

你幾點
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

我都係
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

擺明攞景贈慶wor清
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

擺明攞景贈慶wor清

咁我又冇主動講自己
我淨係問大家
邊個口多問返我轉頭
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

擺明攞景贈慶wor清

咁我又冇主動講自己
我淨係問大家
邊個口多問返我轉頭

覺得過時過節最顯示到間公司廢唔廢...
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

擺明攞景贈慶wor清

咁我又冇主動講自己
我淨係問大家
邊個口多問返我轉頭

人工就焗住出既
依D細節位先係反映人性
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

擺明攞景贈慶wor清

咁我又冇主動講自己
我淨係問大家
邊個口多問返我轉頭

人工就焗住出既
依D細節位先係反映人性

個fd有成盒月餅,日本生果派
上年經驗係收4點
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

擺明攞景贈慶wor清

咁我又冇主動講自己
我淨係問大家
邊個口多問返我轉頭

咁串!隻秋!!
今日大家放幾點呢

你幾點

十二點

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞