IT界討論區: 走定唔走 (17)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
IT fg soon...

system admin/data center engineer點? 係咪要熟networking個D...

同埋人工係咪低過p?

一開頭有r過
上一個呀頭都叫做有啲野比我睇下做下
但依家轉左阿頭就冇

今年岩岩grad
我expect 其實可以比少少野我負責
起碼我可以邊做邊學
唔識先問人
依家我連野都冇得做想學野都唔知點學

正常fg價
諗緊一係依家走定等一年

利申未過proba

如果依家走就梗係唔寫
但半年都寫又唔係唔寫又唔係
好2頭唔到岸

system admin點? 係咪要熟networking個D...

同埋人工係咪低過p?

要識linux / window command

正常fg價
諗緊一係依家走定等一年

利申未過proba

如果依家走就梗係唔寫
好2頭唔到岸

一開頭有r過
但依家轉左阿頭就冇

今年岩岩grad
起碼我可以邊做邊學
唔識先問人

正常fg價
諗緊一係依家走定等一年

利申未過proba

如果依家走就梗係唔寫
好2頭唔到岸

一開頭有r過
但依家轉左阿頭就冇

今年岩岩grad
起碼我可以邊做邊學
唔識先問人

正常fg價
諗緊一係依家走定等一年

利申未過proba

如果依家走就梗係唔寫
好2頭唔到岸

但係咁樣先學到嘢

system admin點? 係咪要熟networking個D...

同埋人工係咪低過p?

要識linux / window command

你 FG 本科讀 IT , 預你有基礎認識 咁上.........
network 起碼人地講緊咩ip, dns , firewall, proxy 唔好唔知係咩問返轉頭.........
識D linux / windows command , 起碼有D 你睇過下 知道d 用法......
script 呢D 識係 bonus , 往後都要識寫下嚟整 checking , 整 batch job 呢D 細嘢......
唔通真係唔使 train 咩...........
人工就 infra 一DD啦, 你考到專業牌 又同個 作code家比咩?
笑甚麼, 你也是 IT狗

一開頭有r過
但依家轉左阿頭就冇

今年岩岩grad
起碼我可以邊做邊學
唔識先問人

正常fg價
諗緊一係依家走定等一年

利申未過proba

如果依家走就梗係唔寫
好2頭唔到岸

一開頭有r過
但依家轉左阿頭就冇

今年岩岩grad
起碼我可以邊做邊學
唔識先問人

正常fg價
諗緊一係依家走定等一年

利申未過proba

如果依家走就梗係唔寫
好2頭唔到岸

如果依家走就梗係唔寫
好2頭唔到岸

啲同事都有野做但我冇

[member]邊間operator 我2016 gard左都係做operator 仲要返shift人工又低依家日日都想走,你覺得唔岩做或者搵到新工就嗱嗱聲走人唔走實後悔 [member]

[member]邊間operator 我2016 gard左都係做operator 仲要返shift人工又低依家日日都想走,你覺得唔岩做或者搵到新工就嗱嗱聲走人唔走實後悔 [member]

telecom fg要走就走啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞