【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XV

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

S Olbricht - For Perfect Beings

聽spotify d playlist認識左呢個unit
中意呢種聲既ambient techno / house
幾清新幾chill

bandcamp都介紹過
https://daily.bandcamp.com/2016/07/18/album-of-the-day-s-olbricht-for-perfect-beings/
成日都好眼訓 有無碟推介? 唔要shoegaze 唔要後搖

眼訓聽歌只會聽聽下訓著

你啱
所以都係是撚但播啲野就得
https://youtu.be/IVF6q-1XXws

迷失東京好明顯唔係我最鍾意嘅電影
但可能入面啲歌係我最滿意嘅(有三首Kevin Shields嘅歌 有MBV Mary Chain埋尾 唔聽返唔記得有Happy End)
G2000 音樂playlist 全部indie歌黎,係咪巴打係入邊做緊?
G2000 音樂playlist 全部indie歌黎,係咪巴打係入邊做緊?

有咩歌

BTW 我最多試過喺Monki聽過Deerhunter
https://youtu.be/IVF6q-1XXws

迷失東京好明顯唔係我最鍾意嘅電影
但可能入面啲歌係我最滿意嘅(有三首Kevin Shields嘅歌 有MBV Mary Chain埋尾 唔聽返唔記得有Happy End)

alone in kyoto
點解我要應承人幫手寫下野呢 我唔想寫呀屌

𠮩起左我條癮
好耐冇聽tg

Throbbing Gristle 最有趣(最誤導)就係啲唱片封面

以為係小品野
album名都好誤導ga

𠮩起左我條癮
好耐冇聽tg

Throbbing Gristle 最有趣(最誤導)就係啲唱片封面

以為係小品野

20 Jazz Funk Greats

聽metalcore

august burns red
As I lay dying
Unearth
Lamb of god

𠮩起左我條癮
好耐冇聽tg

以為係小品野

tg對我影響好大
到後期psychic tv我都仲有聽

𠮩起左我條癮
好耐冇聽tg

以為係小品野

tg對我影響好大

我想知利孝和同牛歡喜之間有咩關連

𠮩起左我條癮
好耐冇聽tg

以為係小品野

tg對我影響好大

我想知利孝和同牛歡喜之間有咩關連

冇,純粹順口同鳩改
有鬼佬試open back headphone 播王后大道中俾我聽撚到

聽metalcore

Unearth
Lamb of god

聽Harsh noise?
強姦你的耳道
轟炸你的腦袋
有鬼佬試open back headphone 播王后大道中俾我聽撚到

屌啦星 比我會笑出聲

屌啦星 比我會笑出聲

聽metalcore

Unearth
Lamb of god

聽Harsh noise?
強姦你的耳道
轟炸你的腦袋

我直接走去訓個靚覺 鬼打咁精神

屌啦星 比我會笑出聲

關咩事 新野試聽會 懷疑個鬼佬係香港黎既音響記者
有冇德國電子野介紹下 ?

我幾鍾意呢隻碟同呢隻歌,唔知你有冇聽過或者係咪你想要嗰種, 不過係德國嘅
https://open.spotify.com/track/4Uarjnm77btqIwgozzrnZx?si=caEdXow9

都幾正,但我想搵D偏 industrial 果種

有冇聽開neubauten?

有呀,聽過幾首但唔啱我口味

但neubauten好代表到德國電工嘅風格
唔德國得唔得

得,其實我都係是但開個 radio 9聽
近排聽緊呢隻 Jlin - Black Origami

Jlin

以前高登好似有Download link 但搵唔番

聽咁多次都係覺得好悶
執埋行李準備聽日去鬼國

https://borismerzbow.bandcamp.com

Stoner/ Noise/ Experimental Metal

Ben Frost - The Centre Cannot Hold

工業噪音電子 / ambient

我好中意呢d封面...

https://benfrost.bandcamp.com/album/the-centre-cannot-hold

差d唔記得塵世間有隻咁既碟...

差d唔記得塵世間有隻咁既碟...

呢隻我有碟
屌等轉機等到天荒地老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞