【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XV

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
成日ff有同事同我聽差唔多既野
不過暫時都未搵到
不過暫時都未搵到

我原本有個 而家兩個都走左
不過暫時都未搵到

我都無期望了 上網都難遇到 更何況工作上

下次經過佢身邊你哼下歌咁囉

你喺佢行過嗰陣唱wonderwall再屌佢老母

不過暫時都未搵到

聽隻bandcamp 推介前溫下書先

呢張shoegaze咩... (其他野等鹿仔補充 )

http://youtu.be/531rtzMGh2U

今日頭痛射左波訓左半日
可以9up下而家
Swirlies係好撚神經
要講相似性
呢隻碟會似Isnt Anyrhing時候嘅MBV但係同Pavement一齊玩緊咁
除咗Shoegaze你可以搵到好多Lofi野喺入面

我好想買呢隻LP返屋企

我都覺90s 美式 indie 味好濃(美
好有親切感

可能就係咁跟住擦出愛的火花
聽下係咪咁好聽先, 暫時覺得佢幾得

moses sumney "aromanticism"
https://open.spotify.com/album/30WjNaR79shSTGB52IJTw0?si=qs99UcJ6

只想今晚擦著愛火花

只想今晚擦著愛火花

只想今晚擦著愛火花

加油阿 記住唱

只想今晚擦著愛火花

加油阿 記住唱

試過同同事去,毒住唱
我諗我冇辨法寫到客觀既national live review

我只係記得Dark side of the gym有個位段brass輕柔到好似有個女人幫我梳頭咁

I'll still destroy you玩live難度係高過其他歌
我覺得佢地未拿揑到個balance
但係佢地真係好好默契 有下三拍半bryan比完hint
六個人一齊完美入契真係射出黎

我鐘意national有個好大既原因
除左所謂乜撚野佬味男人味歌詞 (其實我根本就唔care)
係佢地本身係一隊好紥實既樂隊

I'll still destroy you最後冇人聲既部份六條友即刻回魂咁彈得醒神好多
Live先有既wahwah係聽到我濕撚晒
我期望佢地玩熟左新野之後再聽一次完全體

有兩隊band我都好鐘意 The national同wilco
都係講「味道」既樂隊

但係首先

佢地係好有實力既樂手ssss
味道其次

Lone - DJ Kicks

Techno, Hip Hop, Rave, House, Remix, !K7 Records

https://itunes.apple.com/hk/album/dj-kicks-lone-mixed-tracks/id1271687329
我諗我冇辨法寫到客觀既national live review

我只係記得Dark side of the gym有個位段brass輕柔到好似有個女人幫我梳頭咁

I'll still destroy you玩live難度係高過其他歌
我覺得佢地未拿揑到個balance
但係佢地真係好好默契 有下三拍半bryan比完hint
六個人一齊完美入契真係射出黎

我鐘意national有個好大既原因
除左所謂乜撚野佬味男人味歌詞 (其實我根本就唔care)
係佢地本身係一隊好紥實既樂隊

I'll still destroy you最後冇人聲既部份六條友即刻回魂咁彈得醒神好多
Live先有既wahwah係聽到我濕撚晒
我期望佢地玩熟左新野之後再聽一次完全體

有兩隊band我都好鐘意 The national同wilco
都係講「味道」既樂隊

但係首先

佢地係好有實力既樂手ssss
味道其次

見你地兩個睇到扯哂旗🇭🇰就知正

有冇BSS (not Broken Social Scene), 今日廿週年

有冇跟住一齊唱

冇人講佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞