【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XV

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

咁夜未瞓,等上機?
一路順風
記住喺飛機上面寫reveiw

執緊喼
聽朝九點機

一路順風, 等你嘅album review, gig review, trip review, 碌落山巴打review

去到法國都會見到佢? 老是常出現呀條友仔 同如花一樣

應該仲會同佢一齊訓添

有次同個fd去日本旅行,有日去到間成人玩具既鋪頭 入面有隻咩催情朱古力,我地覺得新奇就買左一盒

夜既返到酒店,我同我個fd就諗住試下 點知我地不知不覺咁食左成盒 之後開始黎料,我地下面越黎越硬 開始時大家都只係係床上打j 點知扛極都唔出,反而更想扑野

於是我fd忍唔住想插我 點知試左好耐都唔得 之後轉我插佢都插唔入

最後我地69幫大家含到出 完事之後仲攬住訓 到第二日大家就當無事發生過

利申:非gay

國際牌有無pm你問隻朱古力咩牌子?
在座巴絲有冇非三巨頭既trip hop 推介

https://www.youtube.com/watch?v=EN9auBn6Jys

Michel Gondry 咁多大作裡面呢套肯定係最燒腦。

https://youtu.be/MQz9OG67wRw
Angel Olsen出B-Sides
某肥蛆樣底靚巴打快啲聽!

琴晚佢ig仲附上J圖一張

一見到張相就諗起你

我有佢一半咁索就好

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

一路順風, 等你嘅album review, gig review, trip review, 碌落山巴打review

應該仲會同佢一齊訓添

真係sleep well beast 啦

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

應該仲會同佢一齊訓添

聽講射完會好訓d

執緊喼
聽朝九點機

應該仲會同佢一齊訓添

有次同個fd去日本旅行,有日去到間成人玩具既鋪頭 入面有隻咩催情朱古力,我地覺得新奇就買左一盒

夜既返到酒店,我同我個fd就諗住試下 點知我地不知不覺咁食左成盒 之後開始黎料,我地下面越黎越硬 開始時大家都只係係床上打j 點知扛極都唔出,反而更想扑野

於是我fd忍唔住想插我 點知試左好耐都唔得 之後轉我插佢都插唔入

最後我地69幫大家含到出 完事之後仲攬住訓 到第二日大家就當無事發生過

拮百脷

執緊喼
聽朝九點機

應該仲會同佢一齊訓添

聽講射完會好訓d

唔怪得我晚晚失眠

應該仲會同佢一齊訓添

拮百脷

又係呢隻出現率極高嘅碟

雖然我聽嘅歌喺呢度嚟講唔算好多, 但喺我聽開而又有返咁上下年資嘅樂隊/歌手裡面, 冇幾多個令我覺得佢地嘅latest album = their best album. 除咗sufjan stevens 隻carrie & lowell外, 我暫時剩係諗到呢隻.

Broken Social Scene "Hug of Thunder"

應該仲會同佢一齊訓添

拮百脷

又係呢隻出現率極高嘅碟

雖然我聽嘅歌喺呢度嚟講唔算好多, 但喺我聽開而又有返咁上下年資嘅樂隊/歌手裡面, 冇幾多個令我覺得佢地嘅latest album = their best album. 除咗sufjan stevens 隻carrie & lowell外, 我暫時剩係諗到呢隻.

Broken Social Scene "Hug of Thunder"

打手計 國際牌就排第一 我應該都排到第二
雖然好多巴打一早都有聽開BSS
近年出嘅indie rock碟 我會聽多過十次嘅都應該絕無僅有 唔係無佳作 只不過口味可能轉咗好耐 哩隻我起碼聽咗十次以上都仲想loop同會起雞皮
又係呢隻出現率極高嘅碟

個封套摸上手係咪都係咁有質感?
又係呢隻出現率極高嘅碟

個封套摸上手係咪都係咁有質感?

冇㗎平嘅 , 感覺好差

乜今日咁多好聽嘅碟嘅

Heretoir - The Circle
Mar 2017
#german #post-metal #blackmetal

要聽返啲嘈少少鎮靜下

Heretoir - The Circle
Mar 2017
#german #post-metal #blackmetal

要聽返啲嘈少少鎮靜下
https://open.spotify.com/album/6HG0JqHWi5l2PFFMHBXaTN
https://heretoir.bandcamp.com/album/the-circle

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞