【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XV

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
以前可以沉迷到成首講義背出黎,聽住walkman晌彩虹站入面跟住個beat一步一步,幻想眼前呢班人將會有事發生。。。
Good old days。

https://www.youtube.com/watch?v=ssYYFwyvndk

我最近都拎返walkman出街聽
個電話死吓死吓咁又未死得晒唔想換

唔係唔見左耳筒
又廢事買
喺街我都想用返呢啲野聽下歌
塞住隻耳 影相都專心啲

仲有一點係拎呢啲老餅野可以扮型
利申借老細啲Leica襯衫

你唔係想用條帶斜孭部walkman出街下話?

有部Walkman我唔拘呀

係無乜Cassette比我聽咋
呢到年齡層幾大
想問學生哥儲錢玩turntable同vinyl係咪好無謂

Monster Head同Self應該差唔多30歲
國際牌應該都係咁上下
老虎同Zita睇個勢應該再老餅啲

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫
自己聽得高興又有咩無唔無謂吖
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡
https://youtu.be/MQz9OG67wRw
Angel Olsen出B-Sides
某肥蛆樣底靚巴打快啲聽!
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風
記住喺飛機上面寫reveiw
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

其實我唔係好記得自己幾歲,只記得細個時係住山洞既,後黎又搬左上樹。。。
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

一路順風, 等你嘅album review, gig review, trip review, 碌落山巴打review
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

一路順風, 等你嘅album review, gig review, trip review, 碌落山巴打review

呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

多d艷遇
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

咁我應該係呢度one of the oldest if not the oldest....#廢老
在座巴絲有冇非三巨頭既trip hop 推介

https://www.youtube.com/watch?v=EN9auBn6Jys
借左張碟比朋友四五年,哈吹漲佢真係還翻喎前幾日!
https://www.discogs.com/Laibach-Rekapitulacija-1980-84/master/13614

借左四五年竟然會還

BTW 我其實都笠左個肥仔朋友買嘅Frengers粉紅膠 但佢去左美國讀書 我都係繼續幫佢Keep下先

你都快d還喇,你個朋友會因為你呢個異行而思考很多。。。

佢分分鐘唔記得
佢上次返香港仲好笑 買左隻Arctic Monkeys舊LP
喺美國唔知邊度 曬得滯熱到變左形嘥晒啲錢

琴晚佢ig仲附上J圖一張

呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

咁我應該係呢度one of the oldest if not the oldest....#廢老

啲八十後好高質
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

去到法國都會見到佢? 老是常出現呀條友仔 同如花一樣

https://www.youtube.com/watch?v=EN9auBn6Jys

Yuka Honda我老婆
The Aloof 以前都成日播 記得都唔差 不過一定無三巨咁好J
呢到年齡層幾大

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

啲八十後好高質

原來咁多八十後

國際牌應該都係咁上下

我就行年廿四

錢嘅野 都係洗嘅啫

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

應該仲會同佢一齊訓添
留名

Michel Gondry 咁多大作裡面呢套肯定係最燒腦。

一見到張相就諗起你

一見到張相就諗起你

真係血氣方剛,咁大方得體既女士都 j。。。

做乜爆我年齡

咁夜未瞓,等上機?
一路順風

執緊喼
聽朝九點機

應該仲會同佢一齊訓添

有次同個fd去日本旅行,有日去到間成人玩具既鋪頭 入面有隻咩催情朱古力,我地覺得新奇就買左一盒

夜既返到酒店,我同我個fd就諗住試下 點知我地不知不覺咁食左成盒 之後開始黎料,我地下面越黎越硬 開始時大家都只係係床上打j 點知扛極都唔出,反而更想扑野

於是我fd忍唔住想插我 點知試左好耐都唔得 之後轉我插佢都插唔入

最後我地69幫大家含到出 完事之後仲攬住訓 到第二日大家就當無事發生過

利申:非gay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞