做緊日資公司,你問我答

238 回覆
3 Like 0 Dislike

識你公司啲人

三菱都有分好幾間㗎喎
巴打都係日資?

係日資呀,不過其實我係藍絲
好想pm你,但呢度冇pm

有無telegram呀
日資蚊型公司

人工低無前途
唯一好係無乜嘢做可以係咁秘撈

真係一啲啲,我諗就算無感情都唔會叫雞掛

會唔會太天真

有D日資外派到香港有兩份糧。日本一份加香港一份 有D老婆唔跟老公。知老公係香港有阿二 老公返日本探老婆 老婆會俾手信老公帶去俾阿二 話多謝佢照顧老公

唔係嘛,我見佢地個個都好乖咁,定會扮到好愛家咁
日資蚊型公司

人工低無前途

大型都唔係特別好
日資蚊型公司

人工低無前途

大型都唔係特別好

所以我轉左去做蚊型
日日準時走一個月有幾日早半個至一個鐘走
多啲時間做自己嘢同陪屋企人食飯不知幾好
反正做大公司搏一世可能都係得個桔
而且咪又係買唔到樓
日資蚊型公司

人工低無前途

大型都唔係特別好

所以我轉左去做蚊型
日日準時走一個月有幾日早半個至一個鐘走
多啲時間做自己嘢同陪屋企人食飯不知幾好
反正做大公司搏一世可能都係得個桔
而且咪又係買唔到樓

人工一樣?日資都可以早走,我公司勁準時個啲嚟
我有fd做蚊型日資成日ot 好慘
係唔係要高學歷
先做到日資
係唔係要高學歷
先做到日資

唔係㗎
cu system engine 2017grad
日文流暢的 準備考n1
但gpa唔太高 報honda個堆mt全部衰曬
如果想搵份可以去日本出下差既工 仲有咩選擇
都係係日資公司做緊,啲日本人好麻煩

三菱都有分好幾間㗎喎
巴打都係日資?

有無telegram呀

但我唔識加人
cu system engine 2017grad
日文流暢的 準備考n1
但gpa唔太高 報honda個堆mt全部衰曬
如果想搵份可以去日本出下差既工 仲有咩選擇

老老柒柒,依家就算做sales位,最多都係飛台灣
同埋cut資源cut得勁,唔多有得飛日本
有個fd平時成日飛,依家完全無飛過

流暢日文唔代表乜的 好多人都有n1發日本留過學
主要係要個老細in你時覺得你啱心水
雖然咁講好廢⋯ 但2in多數要過老大/老二個關
都係係日資公司做緊,啲日本人好麻煩

某啲啦 遇到啲乜都執正做既就好煩

有無telegram呀

但我唔識加人

留低id 我加你

有無telegram呀

但我唔識加人

留低id 我加你

eggvomitwords
日資蚊型公司

人工低無前途

大型都唔係特別好

大型叫做福利好ddddddd
我公司係13個月+ bonus同有公司旅行囉

公司旅行同老細去? 仲有呢啲,好難得
1000萬yen嗰d係幾多歲咩級數

據聞40以下有呢個數已經係大公司嘅"エリート"
咩日資公司?
有冇機會去日本做野?(留係個到)
前途好唔好? 日本留過學係咪著數啲?
外國人做日資公司一定有玻璃天花 有咩意思
做緊唔似日資既日資公司
前途好唔好? 日本留過學係咪著數啲?

前途唔好㗎我覺得,做要用日文既位當然留過學好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞