做緊日資公司,你問我答

238 回覆
3 Like 0 Dislike

女人入到去都係admin多
升職慢過男人
日本人心底裡面都係睇唔起女人
如果想hea入去做都ok ge

無錯

佢地睇唔起女人會唔會請得好少女人?

唔會,反而請好多
打下文件做下admin聽電話
有客到做下花樽幫手倒下酒
不知幾好
日本大學grad好唔好入日資

緊係成日叫,成日去玩
我以前做跟班陪佢地去唔少呢d地方
佢地去外地咁當耐
同老婆冇哂感情,只不過係阿仔媽媽

啲雞係咩人 日本人定香港人定中國人
佢地次次飲飲食食都咁豪,叫雞係咪都高級地方

佢地正社員好多年薪一開始已經過千萬yen
黎香港仲有housing 同allowance
係香港大陸呢d地方緊係豪食豪玩
不過去玩好多時都係叫客俾錢 用公司錢
好少真係用自己錢

唔係掛 我公司個啲個樣同性格都好乖

睇你想喇,我覺得日資只係踏腳石
淨係識日文 無特別專長 可能只係處理文書工作 會唔會有機會加入日資公司?

識日文嘅程度係?
其實唔識日文都可以入日資做唔洗用日文既post

三菱東京ufj bank??
報緊佢d job未有回覆

唔知啦
不過三菱bank我都有apply過,個次都係無回音

搵工搵好灰,覺得自己係0,好想入日資做,雖然得n4. 絲打有冇咩tips

N4嘅話唔好諗住做到要用日文既位
普通位都得,日資唔洗個個識日文㗎嘛
要咩tips先
個時做轉工但本身個間已經係行內人工比較多個間
想轉行做左幾年好難走
香港又好少性質類近既公司
降低身價做客公司人工前途都麻麻
個時驚左好耐
驚成世都係得三四萬人工
我指唔係fg ,係做左二三十年既人工

睇下想要穩定/錢囉⋯

想入日資但唔係好想留係日本
閒時出吓trip就好
日通

啲雞係咩人 日本人定香港人定中國人
佢地次次飲飲食食都咁豪,叫雞係咪都高級地方

好少真係用自己錢

之前睇過本書講個日本人帶埋老婆黎香港赴任,但佢兩個好恩愛 可能一人人啦

Btw我住嗰到好多日本人住,有時見到啲一家三口係樓下啲公園仔玩,好溫馨
有啲後生爸爸好好j
三井做緊
唔識日文

閒時出吓trip就好

做sales先有得出trip,好似係
日本番日資仲有壓迫感呀
日通

好少真係用自己錢

之前睇過本書講個日本人帶埋老婆黎香港赴任,但佢兩個好恩愛 可能一人人啦

Btw我住嗰到好多日本人住,有時見到啲一家三口係樓下啲公園仔玩,好溫馨
有啲後生爸爸好好j

真係一啲啲,我諗就算無感情都唔會叫雞掛
三井做緊
唔識日文

疑似舊同事
我唔再打了
你地繼續
屌 咁都可以開post
香港大把日資公司

利申 Canon business

好少真係用自己錢

有啲後生爸爸好好j

真係一啲啲,我諗就算無感情都唔會叫雞掛

會唔會太天真
日通

Mizuho
算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你算鳩數啦你
係咪收工果陣要講辛苦晒 我走喇

日資都分好多行業既....
睇你個人意向架姐

閒時出吓trip就好

做sales先有得出trip,好似係
日本番日資仲有壓迫感呀

去日本做日資同做社畜有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞