[毒撚出城] 日本群馬鐵道遊

240 回覆
18 Like 3 Dislike
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
直頭有一卡先頭車入左新津個鐵路博物館
另加一抽115系

而去新津果日我係坐過哂呢兩款車 未退哂就咪鬼放入博物館啦大佬啊

又唔係既, 肯放起碼好過唔放

btw 東海都放左700系入館, 西日本都放左500系

103系都有抽入左京都鐵路博物館

京都鐵博見一次屌一次,小家到
btw大宮個個應該放多兩抽新幹線入去喇

早就應該要更新d展品啦
好奇一問,呢dSL車速有幾高?

around 40 to 60,我無拎GPS log答唔到個實數俾你聽
基本都係妹下妹下咁行,因為SL車頭個軸重太大,
停站果陣唔同而家D動力分散既車咁可以用motor break,
停車距離要預留好長

今個星期果轉可以用GPS log住俾個實數你

我知呢d戰前產物速度同宜家既車冇得比,你外國過坐車速開得果20都係用來比細路過下引,日本用係正式路軌上面重要開咁多個站應該會上快好多

係外國坐過

聽日我用GPS log一次,由新潟上会津若松

新潟去新津

好奇一問,呢dSL車速有幾高?

around 40 to 60,我無拎GPS log答唔到個實數俾你聽
基本都係妹下妹下咁行,因為SL車頭個軸重太大,
停站果陣唔同而家D動力分散既車咁可以用motor break,
停車距離要預留好長

今個星期果轉可以用GPS log住俾個實數你

我知呢d戰前產物速度同宜家既車冇得比,你外國過坐車速開得果20都係用來比細路過下引,日本用係正式路軌上面重要開咁多個站應該會上快好多

係外國坐過

聽日我用GPS log一次,由新潟上会津若松

新潟去新津

会津若松去喜多方

平均上到四五十,上落山唔使減速,都幾好力下
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

而去新津果日我係坐過哂呢兩款車 未退哂就咪鬼放入博物館啦大佬啊

早就應該要更新d展品啦

但暫時有咩可以放入去? 583系? 同埋大宮有晒主題, 唔係亂擺, 要更新都有D難度
留名
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

話唔定JR東覺得反正都就嚟退役,不如搬定入去先
本身個館都有卡200系同SL車頭做展品,都算正路
食完野各自返歸,返到酒店沖完涼食個布甸加罐Highball做宵夜,
睇睇下電視差D噴哂啖布甸出黎,個節目....

呢個估歌仔,我睇字幕都
如果佢用埋音讀嚟讀呢啲漢字,我諗都幾難估喎
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

JR東日本(X)
JR東日本新潟支社(O)
今日搭越乃 Shu*Kura佢係咁強調自己係新潟支社

反了反了
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

JR東日本(X)
JR東日本新潟支社(O)
今日搭越乃 Shu*Kura佢係咁強調自己係新潟支社

反了反了

E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

早就應該要更新d展品啦

但暫時有咩可以放入去? 583系? 同埋大宮有晒主題, 唔係亂擺, 要更新都有D難度

剩係東北/上越/長野新幹線都值得講喇
我10月都會去日本鐵道遊7日三島縱斷
同樓主一樣會坐SL盤越物語 可惜book唔到green car,同埋會去土合站,仲有Shu*Kura同五能線。越睇越想快D出發
我10月都會去日本鐵道遊7日三島縱斷
同樓主一樣會坐SL盤越物語 可惜book唔到green car,同埋會去土合站,仲有Shu*Kura同五能線。越睇越想快D出發

Resort白神
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

早就應該要更新d展品啦

放卡E2入去?
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

早就應該要更新d展品啦

放卡E2入去?

好似得佢三條線都行過
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

早就應該要更新d展品啦

放卡E2入去?

好似得佢三條線都行過

其實E4都好似行過晒
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

早就應該要更新d展品啦

放卡E2入去?

好似得佢三條線都行過

其實E4都好似行過晒

E4有行長野新幹線咩
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

早就應該要更新d展品啦

放卡E2入去?

好似得佢三條線都行過

其實E4都好似行過晒

E4有行長野新幹線咩

睇WIKI有入過輕井澤
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

早就應該要更新d展品啦

放卡E2入去?

好似得佢三條線都行過

其實E4都好似行過晒

E4有行長野新幹線咩

睇WIKI有入過輕井澤

Max Asama
文呢
樓主呢
文呢
樓主呢

今晚先上機
希望唔好做苦主
文呢
樓主呢

今晚先上機
希望唔好做苦主

上機了
竟然準時
未有巴士地鐵,係Arrival Lounge出post

Day 3坐SLレトロ碓氷

朝早起身落樓食個早餐先。

仲有D時間去Mister Donut食個ポン・デ,
去日本要搵個地方坐下等車取暖既話,Mister Donut一定係首選,
320羊一件ポン・デ加杯咖啡,咖啡仲可以免費添飲,真係去邊到搵
仲有就係有時好偏辟既地方都會搵到Mister Donut。

話說早幾日我係秋葉原避雨果陣去左食Mister Donut,
個staff俾左張point card我,咁當我今次落order果陣,
個staff問我有無point card,咁我拎返同一張出黎,
然後佢話"呢張剩係得秋葉原分店可以用"

呢個promo真係好無誠意,仲等我出門口果陣係咁提自己要拎...
仲要俾人發現左我係秋葉原食....

今日SL レトロ碓氷都係係二番線發車,
琴日都留意唔到原來扶手梯條帶都有SL既裝飾。

高崎除左有本身既高崎駅之外,仲有南高崎(上信電鐵)同北高崎(JR)。

咁岩有條柱可以放到我老婆出黎影相

兩毛線211系,湘南色塗裝(グリーン+オレンジ),
你可以由個車身既塗裝分到佢係邊個地區既車。

211系生產果陣仲分左基本型(0番台,2000番台)同寒冷地區型(1000番台,3000番台),
而家高崎車輛中心得返3000番台,2015年3月果陣將大部份既車轉左俾長野,
長野總合車輛中心而家有齊哂四個型號,車身塗裝係長野色(薄い青+薄い緑)。

琴日停SL個位成個變左黑色 因為SL停係到果陣會排水,廢水會有煤灰

今日都好熱鬧好多人黎影車

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞