[毒撚出城] 日本群馬鐵道遊

240 回覆
18 Like 3 Dislike
一出隧道就已經係新潟。

終點越後湯沢,可以轉新幹線返東京或者去浸下溫泉
我就劃飛上新潟會合朋友。

朋友係新潟行緊,一於劃張飛上去join埋佢地,
仲有半個鐘先開車,食個駅そば先,
係月台果D駅そば食仲正,可以一路食一路睇車(睇住班車幾時到)。

好正,我上次冇行埋去上行線月台
好正,我上次冇行埋去上行線月台

係幾過癮但都幾chur 其實可以就咁行上去坐返車返水上
利申病壞書生
我自己麻麻地食桃,上次同朋友黎佢買左一箱返屋企食
但買水果識買一定係揸車去道の駅買

朋友問邊到買廚刀,順手影左兩張相troll下佢
唔識煮野,唔知係咪真係有人會買把30k JPY既刀。

"你而家係海拔365m"

鬆郁朦左少少,Maxとき,E4系雙層車。

如果大家坐開Maxとき,不妨買份超級新鮮枝豆set,加杯新潟既地區限定啤酒

新幹線D雜誌好高質,介紹返佢個支社當季有D咩活動同觀光列車

岩岩到稻米秋收既季節,新潟係日本產米大縣,
沿途都見到稻穗同收割緊既農夫。

一眼望過去全部都係金色

留名
E4上層就好正
下層就...
好奇一問,呢dSL車速有幾高?

around 40 to 60,我無拎GPS log答唔到個實數俾你聽
基本都係妹下妹下咁行,因為SL車頭個軸重太大,
停站果陣唔同而家D動力分散既車咁可以用motor break,
停車距離要預留好長

今個星期果轉可以用GPS log住俾個實數你

我知呢d戰前產物速度同宜家既車冇得比,你外國過坐車速開得果20都係用來比細路過下引,日本用係正式路軌上面重要開咁多個站應該會上快好多

係外國坐過

聽日我用GPS log一次,由新潟上会津若松

新潟去新津
新幹線上面仲有一本雜誌專門賣埋啲直銷產品
嗰啲唔等洗嘅野睇到好好笑
新幹線上面仲有一本雜誌專門賣埋啲直銷產品
嗰啲唔等洗嘅野睇到好好笑

yes
咩樹根枯萎劑 / JAL機內既即食湯 / 即食既吉野家牛丼
好奇一問,呢dSL車速有幾高?

around 40 to 60,我無拎GPS log答唔到個實數俾你聽
基本都係妹下妹下咁行,因為SL車頭個軸重太大,
停站果陣唔同而家D動力分散既車咁可以用motor break,
停車距離要預留好長

今個星期果轉可以用GPS log住俾個實數你

我知呢d戰前產物速度同宜家既車冇得比,你外國過坐車速開得果20都係用來比細路過下引,日本用係正式路軌上面重要開咁多個站應該會上快好多

係外國坐過

聽日我用GPS log一次,由新潟上会津若松

新潟去新津

会津若松去喜多方
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
直頭有一卡先頭車入左新津個鐵路博物館
另加一抽115系

而去新津果日我係坐過哂呢兩款車 未退哂就咪鬼放入博物館啦大佬啊
同朋友去左新潟既ぽんしゅ館,早幾日去完越後湯沢既ぽんしゅ館,
賣既野大同小異,但入面D酒款就有唔同,
日本酒認識唔深分享唔到D咩

阿賀野汁

好邪惡,800 JPY 可以試三款
仲有放題

之後劃飛同朋友落返東京meet返另一位係東京既朋友,
四個人係上野アメ横搵左間居酒屋飲野吹水。

食完野各自返歸,返到酒店沖完涼食個布甸加罐Highball做宵夜,
睇睇下電視差D噴哂啖布甸出黎,個節目....

我對呢個節目相當有興趣

食完野各自返歸,返到酒店沖完涼食個布甸加罐Highball做宵夜,
睇睇下電視差D噴哂啖布甸出黎,個節目....

我對呢個節目相當有興趣

http://www4.nhk.or.jp/P4578/ 重溫
強帖留名
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

而去新津果日我係坐過哂呢兩款車 未退哂就咪鬼放入博物館啦大佬啊

又唔係既, 肯放起碼好過唔放

btw 東海都放左700系入館, 西日本都放左500系
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

103系都有抽入左京都鐵路博物館
留個名先
E4上層就好正
下層就...

陸逐退役嫁啦,要坐好坐
另加一抽115系

103系都有抽入左京都鐵路博物館

京都鐵博見一次屌一次,小家到
btw大宮個個應該放多兩抽新幹線入去喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞