[毒撚出城] 日本群馬鐵道遊

240 回覆
18 Like 3 Dislike
繼續向南小谷出發,沿路都好多そば田。

青木湖。

到左南小谷諗住搵野食,點知個站出面荒蕪到得一間賣店,
問左車站職員附近物產中心有野食,但要行十五分鐘,
好在都仲有D時間就行過去搵野食。

除左南小谷之外,向北行兩個站仲有個叫北小谷

估唔到物產中心D野食都幾正,
そば係手制既唔係工廠造,個飯有好多配料,
杯茶都好特別,係用そば沖出黎,有種飲緊蕎麥湯既口感。

食完野行返車站,係賣店買D零食一陣上車食,
熱食(?)既自動售賣機(?)

搭返岩岩揸完あすさ3號既E257返松本再轉車去長野,
E257特別既地方就係佢無咩特別 一般既長途車。

繼續飲返啖地酒。

之後轉[特急]しなの返長野,距離新幹線開車仲有少少時間,行下車站個超級市場。
自從係道の駅買過250円既新鮮巨峰之後我都好少係日本既超級市場買水果,
香港就更加,貴到識飛。

mmmmmmm.... 幅圖係幾正但完全無買既意欲。

行下行下不得了,竟然係有個酒吧可以試日本酒

12款地酒仲要因為做緊promo由450円 - 600円一款變成700円三款,
呢班人真係好邪惡,咁一定要試下嫁嘛

呢幾個銘柄我都未見過,跟個日本酒度揀左三款黎試

試完酒搭新幹線返老秋行下街,順手去老秋間迴轉壽司食晚飯,
呢間最正既一定係呢個一本穴子 輸送帶無既,要直接order。

飲飽食醉到機場,亦同時收到email話delay

搭UO,最好睇一定係睇港豬排隊上機同擺行李

delay既其中一個好處係唔洗等巴士由mid-field 去T1,shuttle train 0600就有車。

係lounge食埋個早餐返屋企大覺訓

完了吧,如無意外~~~

會開始補返爛左尾既九州遊記,之前停左因為去左第二個trip,
今次會寫多D先再出post

如果有興趣既可以睇埋在下既Blog,一路補緊之前既遊記
日本行一百名城 / 20 Tower / 鐵道遊,
台北新加坡馬來亞澳門食食食食,
泰國拜訪二戰現存驅逐艦,關島hea睇岩井庄一同跳傘潛水揸飛機燒槍
菲律賓潛水etc etc

http://miraigajettokenkyujo.blogspot.hk/
終於完
完左喇原來
完左喇原來

無啦去左幾日咋
完左喇原來

無啦去左幾日咋

等你去個長d既
完左喇原來

無啦去左幾日咋

等你去個長d既

我都想 下次出發要等考完試
仲以為你會由南小谷坐返落去直江津
仲以為你會由南小谷坐返落去直江津

南小谷再上就JR西日本既範圍,我今次用JR East Pass唔包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞