一句講哂, TOUCH ID 定 FACE ID

205 回覆
1707 Like 55 Dislike
老老實實
有小小失望
以為佢會integrate 埋touchid 係mon 下面d位度
就咁諗出街用applepay個流程就知faceid唔掂

咁又唔一定, 可以先行face id authen 左先放上部NFC detector 度, 問題係MA 岩岩先approve 左fingerprint 令佢普及到, 到底要幾耐時間先可以approve 埋face id 再令佢普及呢?

究竟平時可以直接放部機落NFC再TouchID,依家如果個收銀個NFC對唔正塊面咪冇用

唔識用嘅人先會放落部機先再touchid

識用一定係咁用囉
頭先呢下真係....

https://www.youtube.com/watch?v=QjpuZAalt6k

諗起kfc個語音落單,巴辣雞粒

https://www.youtube.com/watch?v=x7ZXq7evRoc
笑死

apple event 太大la, 壓力唔同既, 佢又係team leader.

張繼聰呢d show, 少左個又唔會阻到搵食, 又唔係佢研發, 輕鬆好多
不過都算唔錯
apple呢幾年啲所謂新features不嬲都係android前幾年已經出左,但人地advance 得好搞到成班港豬以為新野你又吹佢唔脹

touch id已經係好好例子,冇記錯當時motorola atrix已經有指紋解鎖,不過要掃去解鎖唔夠touch id放上去+360度都sense到咁屈咁方便

唔好講笑啦

係apple出得一定係完美運作先會推出

an災?笑而不語

頭先呢下真係....

https://www.youtube.com/watch?v=QjpuZAalt6k

https://www.youtube.com/watch?v=x7ZXq7evRoc
笑死

apple event 太大la, 壓力唔同既, 佢又係team leader.

張繼聰呢d show, 少左個又唔會阻到搵食, 又唔係佢研發, 輕鬆好多
不過都算唔錯

壓力大就開唔到?
就咁諗出街用applepay個流程就知faceid唔掂

咁又唔一定, 可以先行face id authen 左先放上部NFC detector 度, 問題係MA 岩岩先approve 左fingerprint 令佢普及到, 到底要幾耐時間先可以approve 埋face id 再令佢普及呢?

究竟平時可以直接放部機落NFC再TouchID,依家如果個收銀個NFC對唔正塊面咪冇用

我平時用開個次序係:
1. 未到收銀, 先double home button 開定apple pay, 直接authen 埋
2. 到收銀找數, 隊部機埋去, 等佢話remove the device
如果用返同一樣既步驟, 應該唔需要理會NFC detector既擺位

呢個次序就岩
發覺有d 人真係唔識用 apple pay
次次臨到俾錢隊部機埋去先慢慢玩 touch id
萬一唔work
佢地又唔知係 touch id 唔work 定真係 detect 唔到
所以又企係到慢慢磨 無限試

部paywave 機打直放 隻手又R 哂柴咁係上面玩 touch id

究竟d 人係唔知 touch id 完成後有30秒俾你慢慢pay
定真係鐘意咁慢慢磨

呢個係d人白痴,邊洗match返部paywave機個方向呀

另外我覺得touchid好少唔work,多數係部paywave機有問題,咁就算你一早準備好touchid都係要黎過
頭先呢下真係....

笑死

不過都算唔錯

壓力大就開唔到?

i mean個反應...
佢個反應...um..um...wow...
好尷尬

張繼聰就唔尷尬
密碼ID
會唔會可以發展到全mon touchid
無咗home button係靚咗好多

但如果我喺公司平放部電話,想睇睇手機

吓吓要攞上手face id 咪好揚?

半夜起身無燈又點unlock?

聽落不便大過方便

聽落不便大過方便

暫時睇落都係設計幾好j
其他都無咩特別咁 仲要咁貴
想問如果要kill app 咁應該點做

好似係長禁實個mon中間

會唔會太on9

有幾?好簡單咋喎

聽落不便大過方便

暫時睇落都係設計幾好j
其他都無咩特別咁 仲要咁貴

本來想買部俾老婆

依家都唔知買8定等X
如果touch id 成功安到係 玻璃屏入面

咁呢度 X 真係 experimental
如果touch id 成功安到係 玻璃屏入面

咁呢度 X 真係 experimental

鏡頭個bar都成功安到係玻璃屏入面就真係冇得輸
技術問題變比達
邊樣好順同快 未個樣 講真
我唔清楚 FACE ID 嘅原理
我估可能係眼耳口鼻嘅大小尺寸,形狀,角度,五官距離等等嘅計算
嚟定出一個面譜ID
如果係咁
我會好抗拒自己買件嘢返嚟
再自己親手用佢嚟詳細記錄/測量/量度自己嘅面譜圖譜
日後俾人喺佈滿CCTV嘅城市 被輕而易舉經監控電腦系統
即時追蹤/觀看/錄影我做緊乜嘢
坦白講
我係幾懷疑呢部IphoneX係特登刻意抽起 TOUCH ID
我估可能係眼耳口鼻嘅大小尺寸,形狀,角度,五官距離等等嘅計算
嚟定出一個面譜ID
如果係咁
坦白講
我係幾懷疑呢部IphoneX係特登刻意抽起 TOUCH ID

YES

今年OLED版iPhone不支援指紋辨識,主要是有兩大原因,首先全螢幕設計不支援既有電容式指紋辨識,其次螢幕指紋辨識 (under-displayfingerprint recognition)方案,仍有穿透性相關技術問題。

對於螢幕指紋辨識的穿透性技術問題,報告指出,這需搭配複雜面板像素設計,此外OLED雖比LCD薄,不過穿透性能力不如預期,加上OLED版iPhone面板模組太多層數,不利穿透。
嚟定出一個面譜ID
如果係咁
坦白講

YES

今年OLED版iPhone不支援指紋辨識,主要是有兩大原因,首先全螢幕設計不支援既有電容式指紋辨識,其次螢幕指紋辨識 (under-displayfingerprint recognition)方案,仍有穿透性相關技術問題。

對於螢幕指紋辨識的穿透性技術問題,報告指出,這需搭配複雜面板像素設計,此外OLED雖比LCD薄,不過穿透性能力不如預期,加上OLED版iPhone面板模組太多層數,不利穿透。

陰謀論
如果病左戴住口罩 咁咪又要除口罩去解鎖
如果病左戴住口罩 咁咪又要除口罩去解鎖

又或者好似四哥咁 長期要戴住副超 咁點detect
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞