一句講哂, TOUCH ID 定 FACE ID

205 回覆
1707 Like 55 Dislike
韓妹用咪仆硬街
關鍵係, 有時係公司, 個電話係放係枱面掃而唔係對正自己個樣, 根據presentation 既講法, 你係要望住佢先會解, 咁即係話側面解到既機會係相當低

而且, 就算係正面望住部電話, 個前鏡頭都唔一定係同自己塊臉成一平行面, 好多時都係隻手拎住部機45 度角斜向外, 呢個時候前鏡都只係會見到好部份既臉, 對於face ID 黎講都幾大挑戰, 畢竟佢係放棄左一個成功既設計

當然, touch ID 本身都都有佢既缺點, 例如濕水無解, 指紋天生唔明顯

呢d就中肯
根本就唔關係咪Apple
有Face ID 唔代表冇Touch ID
用完答你
其實話faceid fail果啲,有無諗過當時係同你部iphone重新開機果陣一樣,第一次要password。

只係Apple蝦碌無事先比條友用一次密碼解鎖先
依家要斬手指
之後要斬頭
等睇到時有人用face id搞到車禍
兩種都有咪好囉 屌你冇左home鍵真係好on9
其實就咁諗FACE ID 個解鎖真係唔太方便
下下都要照鏡咁先解到鎖, 如果一堆人一齊用感覺仲有D柒
網上買野, 會唔會因為face id 唔小心比左錢

訓緊覺, 比條女face id 照住我開我電話

佢捽落你手指度咪又係開到
屌你人地特登出部機試新野又唔係cut 哂,仲有部8 係到俾你揀咁都有得屌
網上買野, 會唔會因為face id 唔小心比左錢

訓緊覺, 比條女face id 照住我開我電話

要隻眼望住部機先得呀,瞓緊唔會unlock 到,同埋FaceID只support 一個人,唔洗放你女女嘅樣

touch id輸嘅我諗係訓教嗰時可以捉你隻手unlock
一定係face id
手汗多成日感應失敗

咁又係
如果冬天都有好處, 帶手襪face id 係好過touch id

不過帶手襪好似掃唔到mon

戴mask用唔到face id,醫院入面收晒皮
床上咁樣用, 塊面扁左一邊, 解唔解到?

Touch手濕時麻煩 face唔會話完全廢
不過點解唔both呢 除左無位之外我都諗唔到點解cut 之後再自己9up吹廢佢先好野
不過點解唔both呢 除左無位之外我都諗唔到點解cut 之後再自己9up吹廢佢先好野

係囉, 其實我想佢放後面logo, 或者lock掣
最好當然係mon 都可以用touch id 但諗落好似太勁好難成事
如果準確認到塊面嘅,係faceid方便少少,但用tounchid實在好多
關鍵係, 有時係公司, 個電話係放係枱面掃而唔係對正自己個樣, 根據presentation 既講法, 你係要望住佢先會解, 咁即係話側面解到既機會係相當低

而且, 就算係正面望住部電話, 個前鏡頭都唔一定係同自己塊臉成一平行面, 好多時都係隻手拎住部機45 度角斜向外, 呢個時候前鏡都只係會見到好部份既臉, 對於face ID 黎講都幾大挑戰, 畢竟佢係放棄左一個成功既設計

當然, touch ID 本身都都有佢既缺點, 例如濕水無解, 指紋天生唔明顯

呢d就中肯
根本就唔關係咪Apple
有Face ID 唔代表冇Touch ID

前幾日先有條仆街係隔離post串柒柒話face id好勁,放係檯打斜晒都照認到

最好當然係mon 都可以用touch id 但諗落好似太勁好難成事

聽聞本來係諗住整到成個mon都可以用touch id
但技術問題整唔到加上要整全屏所以直頭cut埋,然後再自圓其說
Why not both
部x其實有無得用番密碼開
一定要face id?

Qualcomm 有技術做到, 可以將fingerprint module 同個mon 整合, 不過因為佢本身同apple 有官司打緊, 所以apple 要做既話就只可以自行研發. 當然apple 本身都有研發過, 但聽聞效果唔理想, 所以就放棄左呢個念頭
床上咁樣用, 塊面扁左一邊, 解唔解到?

應該唔得啦

Qualcomm 有技術做到, 可以將fingerprint module 同個mon 整合, 不過因為佢本身同apple 有官司打緊, 所以apple 要做既話就只可以自行研發. 當然apple 本身都有研發過, 但聽聞效果唔理想, 所以就放棄左呢個念頭

慘,等下年啦
如果挖得返touch id發佈會D高登post就精彩,咪一樣屌到反皮,估唔到幾年後就上左神台

嗰陣好多高登仔都話會比人斬手指
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞