一句講哂, TOUCH ID 定 FACE ID

205 回覆
1707 Like 55 Dislike
Touch id 係必須。今次無,下次一定追加返
Touch手濕時麻煩 face唔會話完全廢
不過點解唔both呢 除左無位之外我都諗唔到點解cut 之後再自己9up吹廢佢先好野

係囉, 其實我想佢放後面logo, 或者lock掣
最好當然係mon 都可以用touch id 但諗落好似太勁好難成事

Qualcomm 有技術做到, 可以將fingerprint module 同個mon 整合, 不過因為佢本身同apple 有官司打緊, 所以apple 要做既話就只可以自行研發. 當然apple 本身都有研發過, 但聽聞效果唔理想, 所以就放棄左呢個念頭

下年又用Mon Touch ID 打到 FaceID
最重要係an大廠要堅守住唔好跟apple on9,支那廠就一定死跟
等到on-screen finger prints個技術成熟就搞掂
最重要係an大廠要堅守住唔好跟apple on9,支那廠就一定死跟
等到on-screen finger prints個技術成熟就搞掂

唔會啦,正氣an機都只係行大屏占比呢條路就夠,其他按返android 嘅自己嘅路發展得喇
如果挖得返touch id發佈會D高登post就精彩,咪一樣屌到反皮,估唔到幾年後就上左神台

咪係 連登仔comment真係可以唔洗理
就咁諗出街用applepay個流程就知faceid唔掂
apple呢幾年啲所謂新features不嬲都係android前幾年已經出左,但人地advance 得好搞到成班港豬以為新野你又吹佢唔脹

touch id已經係好好例子,冇記錯當時motorola atrix已經有指紋解鎖,不過要掃去解鎖唔夠touch id放上去+360度都sense到咁屈咁方便

Apple不嬲都係將技術搞到最好先拎出黎賣,好似touch id咁,就算android有先,但係根本技術層面完全唔同。

鬼唔知android好早有用面黎開鎖咩,根本完全唔好用又慢,眼鏡又會影響sensor,依加日常會用呢個feature嘅人有幾多?

出撚左你試左先擦鞋啦傻鳩

我都係咁諗,無端端多左兩個step

咁又唔一定, 可以先行face id authen 左先放上部NFC detector 度, 問題係MA 岩岩先approve 左fingerprint 令佢普及到, 到底要幾耐時間先可以approve 埋face id 再令佢普及呢?

咁又唔一定, 可以先行face id authen 左先放上部NFC detector 度, 問題係MA 岩岩先approve 左fingerprint 令佢普及到, 到底要幾耐時間先可以approve 埋face id 再令佢普及呢?

究竟平時可以直接放部機落NFC再TouchID,依家如果個收銀個NFC對唔正塊面咪冇用

究竟平時可以直接放部機落NFC再TouchID,依家如果個收銀個NFC對唔正塊面咪冇用

我平時用開個次序係:
1. 未到收銀, 先double home button 開定apple pay, 直接authen 埋
2. 到收銀找數, 隊部機埋去, 等佢話remove the device
如果用返同一樣既步驟, 應該唔需要理會NFC detector既擺位
我只係想講 apple又再一次改變大家習慣

其實好煩... 但始終都係shut up and take my money la...

唔識用嘅人先會放落部機先再touchid

咁點先叫識用? 就咁放隻手指係touchid度手放埋部nfc機到 望又唔洗望 制又唔洗㩒
想問如果要kill app 咁應該點做
買喎起

好似係長禁實個mon中間

會唔會太on9
雖然X有少少柒, 但有得揀一撚定係揀FACE ID
點解部手機有新技術唔用, 仲要留戀佢D舊技術先?
雖然X有少少柒, 但有得揀一撚定係揀FACE ID
點解部手機有新技術唔用, 仲要留戀佢D舊技術先?

Only if it is better than the old one
如果挖得返touch id發佈會D高登post就精彩,咪一樣屌到反皮,估唔到幾年後就上左神台

咪係 連登仔comment真係可以唔洗理

其實好似近幾個月先有人出POST屌佢部IP6定6S個touch id認得差喎

會唔會太on9

有幾on9?
宜家kill app已撳兩下home button之後又要再掃掃掃
長撳mon中方便好撚多啦係咪呀
頭先呢下真係....

https://www.youtube.com/watch?v=QjpuZAalt6k

諗起kfc個語音落單,巴辣雞粒

https://www.youtube.com/watch?v=x7ZXq7evRoc
笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞