一句講哂, TOUCH ID 定 FACE ID

205 回覆
1707 Like 55 Dislike

我撐呢個

我撐呢個

笑撚到反肚
cut左touch id 同cut左3.5headphone jack一樣咁on9
一定touch id喇 你叫一個樣衰既人次次買野呀解鎖都一定見到自己個樣真係情何以堪
黑房點face
呃正評
出到黎你班ifanboy咪又打哂j話好用好創新

創新我認同, 表明雖然好似三星出過, 但個技術差好遠

不過face id 感覺上無touch id 咁直觀
等出左再睇下review 先
如果夜晚熄哂燈解唔解到?
技術係要進步嘅

有紅外線

都話有IR
不過佢present都解唔到,應該日常都唔得
我覺得一日未出一日都唔好咁快定斷
點解唔叫Lookid, Seeid
Verb對返 verb

英文差衝出黎柒
我一定揀touch id
由褲袋拎出黎果下已經解左鎖
face id又要望又要用手指推一下,多舊魚啦
毒撚係街唔敢faceid解lock
毒撚係街唔敢faceid解lock

望個mon姐, 又唔係望人
有班友講到apple點樣完善個科技,face id會點可靠。

大佬呀人地發佈會第一下都fail撚左啦,仲幫人含撚
touchID 好係因為掃完指紋可以直接禁 home 制
唔知 faceID 點 operate
網上買野, 會唔會因為face id 唔小心比左錢

訓緊覺, 比條女face id 照住我開我電話
霍金都用得

要隻眼望住部機先得呀,瞓緊唔會unlock 到,同埋FaceID只support 一個人,唔洗放你女女嘅樣
關鍵係, 有時係公司, 個電話係放係枱面掃而唔係對正自己個樣, 根據presentation 既講法, 你係要望住佢先會解, 咁即係話側面解到既機會係相當低

而且, 就算係正面望住部電話, 個前鏡頭都唔一定係同自己塊臉成一平行面, 好多時都係隻手拎住部機45 度角斜向外, 呢個時候前鏡都只係會見到好部份既臉, 對於face ID 黎講都幾大挑戰, 畢竟佢係放棄左一個成功既設計

當然, touch ID 本身都都有佢既缺點, 例如濕水無解, 指紋天生唔明顯

要隻眼望住部機先得呀,瞓緊唔會unlock 到,同埋FaceID只support 一個人,唔洗放你女女嘅樣

不過好彩我無女朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞